18.9 C
Delfzijl
zondag 15 september 2019
Home Agenda tips Cabaretier Fabian Franciscus vertelt over zijn missie als professioneel autist

Cabaretier Fabian Franciscus vertelt over zijn missie als professioneel autist

Delfzijl – Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen”

In zijn laatste ‘viral video’ op Facebook heeft hij het uitgebreid over zijn autisme. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. “Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen.
“Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen.

Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

Op 7 december speelt Fabian zijn voorstelling in Theater De Molenberg in Delfzijl. Kaarten kosten 15,00 EUR en zijn via de www.demolenberg.nl te bestellen. Aanvang om 20:15.

Voor meer informatie: www.fabianfranciscus.nl

Teaser:https://www.youtube.com/watch?v=Dd51_pjB7UE

Advertenties

Advertenties