4.3 C
Delfzijl
8 mei 2021 08:36

Leerlingen Eemsdeltacollege in muziektheatervoorstelling Bach’s Passion Small

Appingedam – In centrum Kabzeël  wordt op 27 maart van 19:30 tot 20:30 uur een bijzondere, theatrale versie van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd: “Bach’s Passion Small”. Dirigent Bach-specialist Hoite Pruiksma zorgt met het koor van de Nederlandse Bach Academie en barokensemble Eik en Linde uit Amsterdam voor een unieke uitvoering.

Aan deze muziektheatervoorstelling werken 25 leerlingen van het Eemsdeltacollege mee, zij vertolken de stemmen van het volk in spreekkoren en vormen daarmee de brug tussen de indrukwekkende muziek en ontroerende toneelscènes over een onschuldige jongen die betrokken raakt bij geweld op straat in onze tijd. Regisseur Gooitsen Eenling weet het zo te verpakken dat het publiek zeer betrokken raakt. Solisten zijn o.a.: Maaike de Wind, Jeroen Helder, Rein de Vries, Ben Brunt, Femke van Essen en Jochem Baas.

Een reactie van een bezoeker vorig jaar: “Vorig jaar ging ik in Meppel naar een uitvoering van Bach’s ‘Johannes’ die onder leiding stond van Hoite Pruiksma. Ongeveer een uur later stond ik weer buiten. Verbijsterd, overrompeld en diep onder de indruk. Omdat Bach’s meesterwerk bijna twee uur duurt, is het duidelijk dat dit niet de gebruikelijke, originele versie was. Toch klonk er Bach, origineel en door een barokorkest, een professioneel koor en dito solisten. Maar het bleek meer te zijn dan het bijbelverhaal zoals Bach dat lang geleden op muziek zette. Het werd een indrukwekkende voorstelling over zinloos geweld. Bach heeft met zijn passie een werk geschreven dat niet alleen het passieverhaal op een uiterst expressieve manier muzikaal gestalte geeft, maar ook blijkt deze muziek in staat te zijn om datzelfde passieverhaal een ijzingwekkend actuele inhoud te geven.  Diegenen die de originele passie goed kennen, weten dat allang. Maar de manier waarop dat hier gestalte krijgt zal ook voor hen nieuw zijn. En niet alleen voor deze liefhebbers, maar ook mensen zowel jong als oud(er) die nog nooit een noot van Bach hebben gehoord, lijken geraakt te kunnen worden door deze dramatische benadering. Juist in deze tijd van geweld, respectloosheid van velen t.o.v. machteloze medeburgers, vaak radeloze slachtoffers van oorlogsgeweld, van honger en armoede, maakt deze opzet van de Johannes-Passion een enorme indruk. In Meppel was vorig jaar iedereen overrompeld door wat men te horen en te zien kreeg.“

Bach’s Passion Small wordt ook uitgevoerd in Workum (24 maart 20.15 uur) en in Meppel (28 maart 19.30 uur)

Kaarten reserveren kan via de site van de NBA: www.nederlandsebachacademie.nl of door een e-mail te sturen naar info@nederlandsebachacademie.nl. Ook zijn kaarten te verkrijgen bij Tabaktief Overdiep, Overdiep 4.

Entree:
 Volwassene € 12,00 (aan de kassa € 15,00); Jongeren t/m 17 jaar € 6,00 (aan de kassa € 8,00).

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten