5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:13

Leerlingen cbs Roemte in Loppersum leggen eerste steen nieuw kindcentrum tijdens project bouwen

Loppersum – Op cbs Roemte in Loppersum werd de afgelopen weken hard gewerkt aan het project bouwen.

Omdat de kinderen zelf alweer een paar jaar in een aardbevingsbestendig noodgebouw bivakkeren en wachten op de nieuwbouw, is dit een onderwerp wat erg leeft. Ook zijn er veel kinderen en collega’s die te maken hebben (gehad) met wisselwoningen, sloop en wederopbouw van hun huis of versterking van woningen. Het project werd geopend door een aannemer, die samen met een aantal bijzondere bouwvakkers, symbolisch de eerste steen van het nieuwe Kindcentrum liet leggen door de jongste en oudste leerling van school.

Daarna werd er gebouwd, geschilderd en geknutseld en was er een wandeling voor de bovenbouw om bijzondere architectuur te ontdekken. Met helmen op kregen alle kinderen een rondleiding van CVW in het oude schoolgebouw van Roemte. Daar zijn verschillende vormen van versterking te zien, maar er werden vooral herinneringen opgehaald. Verder waren er interessante gastlessen en was er een speurtocht door het dorp.

Een aantal groepen heeft de bouwplaats van het Kindcentrum bezocht waar afgelopen week een begin is gemaakt met de nieuwbouw. Op vrijdagmiddag 8 juni is de tentoonstelling van alle bouwwerken en werkstukken geopend met koffie en ranja in de schaftketen op het plein.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten