Kunstschilder Mieke van Es exposeert in Kerk van Solwerd

Appingedam – Tijdens de Open Monumenten Dagen exposeert Mieke van Es in het Solwerder kerkje aan de Solwerderweg in Appingedam.

Mieke van Es is opgegroeid in de Noordoostpolder en is altijd een buitenmens geweest. Ze werkte meerdere jaren in de biologische land- en tuinbouw in Nederland en Scandinavië.

In 1993 studeerde ze af aan de Kunstacademie in Kampen als 1e graads leraar met schilderen als vrije richting. Sinds 2009 woont Mieke in Bellingwolde, in het buurtschap De Lethe. In het atelier schildert Mieke en geeft ze cursussen.

De werken van Mieke ontstaan naar aanleiding van onderwerpen die haar boeien zoals landschappen, planten, dieren, mensen, portretten, een beweging, structuur of sfeer. Haar beeldend werk heeft haar wortels in de natuur. Landschap, structuren, planten, weerspiegelingen, bladeren, stammen, takken, licht en schaduwbewegingen blijven Mieke boeien. De schilderijen zijn meestal met acrylverf op doek geschilderd. Daarnaast gebruikt Mieke ook andere materialen en technieken. Foto’s zijn vaak het beginpunt, waarna ze gaat schetsen en schilderen. Soms is dat realistisch, soms wat abstracter, en soms surrealistisch. Het meeste werk is figuratief en kleurrijk.

Locatie:          Kerk van Solwerd

Tijd:                11 en 12 september 2021, doorlopend van 11.00 – 17.00 uur

Entree:           gratis

Inlichtingen:  www.miekevanes.exto.nl

kerkvansolwerd@ziggo.nl

Back to top button