Kunst en lezingen in de Boekwerkplaats in Stedum

Stedum – Begin het jaar goed en kom naar de open dagen van de Boekwerkplaats op 6 en 7 januari. Er zijn verschillende activiteiten: er is een tentoonstelling, er staan prachtige handgemaakte boeken, dozen en ander werk uitgestald van cursisten.

Zowel op zaterdag als zondag wordt een lezing gehouden en tot slot kunnen bezoekers hun beschadigde boeken meenemen voor een consult van “boekendokter” Wim Gremmen.

Linosneden en sierpapier

Lenneke Saraber is afgestudeerd aan de Kunstacademie van Kampen. Ze maakt monumentale linosnedes en een aantal is nu te zien in Stedum. Daarnaast maakt ze bijzonder papier dat te zien en te koop is in de Boekwerkplaats. Bovendien komt ze in februari een workshop geven!

De Boekwerkplaats

De Boekwerkplaats in Stedum is dé plaats in Groningen waar je kunt leren boekbinden of een leuke workshop kunnen volgen. Zo zijn er in de Boekwerkplaats de komende maanden bijvoorbeeld workshops Sierpapier, Altered Books en Verzameld Werk. Op veler verzoek is er ook een workshop Blik naar Binnen.

Alle cursussen en workshops worden gegeven door Wim Gremmen. Hij is al bijna 30 jaar handboekbinder en kan als geen ander cursisten de fijne kneepjes van het vak leren. Bezoekers zijn welkom op de Open Dagen van 6 en 7 januari van 13.00 tot 17.00 uur.

Lezingen

Nieuw dit jaar zijn twee korte lezingen die worden gegeven tijdens de Open Dagen. Zaterdag om 15.00 uur is het onderwerp Sierpapier. Je kunt op verschillende manieren sierpapier maken, zoals bakmarmeren, stijfselmarmeren, drukken, ecoprinten.

Tijdens deze lezingen komen verschillende vormen aan de orde en worden er volop voorbeelden getoond.

De tweede lezing is op zondag 15.00 uur en heeft als onderwerp “van idee naar project”. Aan de hand van projecten zoals Blik naar Binnen en N8W8 wordt de luisteraar meegenomen hoe het idee uiteindelijk heeft geleid tot bijvoorbeeld een grote tentoonstelling, 124 kunstwerken en een atelierroute of (zoals bij N8W8) een prachtig fotoschilderij met de kinderen.

Boekendokter

Tijdens de open dagen kunnen bezoekers terecht bij Wim Gremmen voor een vrijblijvend “boekenconsult”: kan die oude bijbel gemaakt worden en wat gaat het kosten? En dat geliefde kinderboek dat uit elkaar ligt? Kortom, alle reden om het eerste weekend van januari naar De Boekwerkplaats te komen!

De Open Dagen zijn op zaterdag 6 en zondag 7 januari, telkens van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, ook tijdens de lezingen. De Boekwerkplaats is gevestigd aan de Hoofdstraat 45 (ingang hoek Lopsterweg) in Stedum.

Meer informatie? Kijk dan op www.boekwerkplaats.nl en www.boekbindatelier.nl

Back to top button