Kroegproat: Praat mee over communicatie in de nieuwe gemeente Eemsdelta

Appingedam – Moet de nieuwe gemeente Eemdelta 24 uur per dag bereikbaar zijn? Lees je de gemeentelijke mededelingen straks het liefst online in een digitale nieuwsbrief, of toch liever in de papieren krant. Moeten de communicatiefunctionarissen regelmatig te zien zijn in de wijken of is dat niet nodig? Dit zijn enkele onderwerpen die besproken gaan worden tijdens de bijeenkomst ‘Kroegproat: de toekomst van communicatie binnen de gemeente Eemsdelta’, voor inwoners van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

De nieuwe gemeente Eemsdelta is op 1 januari 2021 een feit. Dat lijkt misschien ver weg. Maar er wordt al volop nagedacht hoe er straks met de inwoners van onze prachtige nieuwe gemeente gecommuniceerd moet worden. Tijdens Kroegproat  kunnen inwoners aangeven wat ze belangrijk vinden.

Met RTV Noord- presentator Marcel Nieuwenweg
Tijdens een bijeenkomst op woensdag 11 september 2019 in voormalige basisschool Wirdummerklimmer in Wirdum zijn de inwoners van harte welkom om mee te praten over communicatie onder leiding van Marcel Nieuwenweg, het gezicht van het nieuwsprogramma van RTV Noord. “Der is ’n bult te proaten”, belooft Nieuwenweg. Hij communiceert zelf ook heel wat af en heeft ook wel iets te melden over communicatie van een gemeente. Kortom: het wordt een bijzonder avond, die je niet mag missen!

Iedereen heeft een mening over communicatie
Burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl is voorzitter van de Stuurgroep herindeling. Hij roept de inwoners van de drie gemeenten op om mee te praten: “We communiceren de hele dag door met elkaar. En iedereen heeft altijd wel een mening over hoe we wel of niet moeten communiceren met onze inwoners. Dit is dé kans om mee te praten. We vinden de mening van de inwoners erg van belang. Het gaat tenslotte om hen in de nieuwe gemeente Eemsdelta”.

Kroegproat voor communicado’s
Communicatieprofessionals, journalisten, tekstschrijvers, bloggers en vloggers in het noorden mogen óók meepraten over de communicatie van de nieuwe gemeente Eemsdelta. Kroegproat voor communicado’s wordt gehouden op vrijdag 13 september 2019 in de Wirdummerklimmer in Wirdum. Deze bijeenkomst wordt ook geleid door Marcel Nieuwenweg.Back to top button