Kringloopwinkel Hergebruik Plus ontvangt keurmerk Kringloopbedrijven

Appingedam – Kringloopwinkel Hergebruik Plus heeft het Keurmerk Kringloopbedrijven in de wacht gesleept. Twee auditoren van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) hebben een onderzoek gedaan bij stichting Werk Pro. De auditoren hebben zo’n beetje iedereen het hemd van ’t lijf gevraagd. Het ging over alle bekende auditonderwerpen, maar dan vanuit de kringloopbranche.

Dus specifiek over aspecten zoals risico’s bij inzamelen (bijv. asbest, snijgevaar), sorteren (bijv. voldoende kennis zodat niet teveel wordt weggegooid), repareren (bijv. klachten of gevaar door slecht uitgevoerde reparatie) en verkopen (bijv. diefstal). “De auditoren troffen een organisatie aan met een heldere en uitgebreide strategische visie. Hergebruik Plus is duidelijk gewend aan certificeringstrajecten. Zo beschikt Hergebruik Plus over ISO 9001 en vanuit haar zorgtaken is men gewend aan inspecties en controles. Men was dan ook goed uitgerust voor de audit van het Keurmerk Kringloopbedrijven®.

Het keurmerk is toegekend voor alle kringloopbedrijven van Werk Pro. Daarmee behoren ze tot een select gezelschap van Kringlooporganisaties!

Back to top button