Krewerdermarkt op zaterdag 13 mei: Rommelmarkt, stekjesmarkt en meer

Krewerd – Zaterdag 13 mei vindt in Krewerd de traditionele stekjes- en rommelmarkt plaats. Van 10.00 uur tot 15.00 uur staan door het hele dorp kraampjes met rommelmarktspulletjes maar ook kramen waar doe het zelf- en knutselspulletjes worden verkocht. Er hebben zich al verschillende standhouders aangemeld, maar er is nog plaats.

Wilt u als standhouder deelnemen aan de Krewerdermarkt, dan kunt u zich bij opgeven bij Kornelia Haverland tel 0596-628502 of email kornelia.haverland@gmail.com of Tineke Bruggers tel 0596-624279 of email bruggersenco@home.nl. Deelname aan de markt is gratis.

De stekjesmarkt ten bate van Alpe d’Huzes vindt, net als voorgaande jaren, plaats op het plein voor Dorpshuis Kredo. Er zijn genoeg stekjes om uw tuin voor een zacht prijsje met de mooiste planten te vullen. Met elke aankoop op de stekjesmarkt steunt u de strijd tegen kanker. De stekjesmarkt is een initiatief van Willy Huisken die op 1 juni 2017 voor de vierde keer deelneemt aan Alpe d’HuZes. De opbrengst van de stekjesmarkt gaat 100% naar dit goede doel. Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bij elkaar brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer aan toe beklommen, fietsend of lopend. Meer informatie over de actie van Willy Huisken kunt u vinden op: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/willyhuisken

Behalve de marktkramen en de stekjes biedt Krewerd deze zaterdag nog veel meer. U kunt Oud Hollandse spelletjes spelen en natuurlijk is het dorpshuis geopend en kunt u daar terecht voor een kopje koffie of meer. Verder zijn er dit jaar ook diverse activiteiten in en rond de Mariakerk. Theetuin De Kosterij serveert thee en koffie met zelfgebakken lekkernijen. Ook kun je er heerlijke ambachtelijke producten vinden om mee naar huis te nemen. Er is een Bloemenstand van Riet Wessels en omdat de rommel- en stekjesmarkt samen valt met de Orgeldag Noord Nederland is er Orgelmuziek op het bijzondere orgel van de Mariakerk van Krewerd. Ook kun je, op verzoek, een rondleiding door de Mariakerk krijgen. En tot slot zijn er ook nog twee optredens van Goochelaar Meeterini. Van 11.15 – 11.45 uur en van 14.45 – 15.15 uur in de Mariakerk of theetuin de Kosterij.

Back to top button