fbpx
2 C
Delfzijl
25 januari 2021 14:08

Krewerd vlagt en luidt de torenklok; de versterkingsoperatie gaat eindelijk van start

Krewerd – In Krewerd ging vandaag de vlag uit en werd er ‘s middags om vier uur de kerkklok van de middeleeuwse Mariakerk geluid. De inwoners vierden zo het startmoment van de versterkingsoperatie in hun dorp.

Na bijna acht jaar wachten en moeizaam onderhandelen met de betrokken instanties, arriveren morgen eindelijk de constructeurs die de finale beoordeling van de huizen in Krewerd gaan doen. De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft de unieke experimentele aanpak van de inwoners geaccepteerd.

De huizen worden door de ingeschakelde constructeurs sneller, praktischer en goedkoper doorgerekend dan tot nu toe gebruikelijk is in het aardbevingsgebied. Bovendien hebben alle bewoners tijdens het beoordelingsproces en bij uitvoering van de daadwerkelijke versterking, professionele ondersteuning van een eigen architect.

Voordat de constructeurs begonnen met de opname van het eerste huis, werden ze ontvangen door een delegatie inwoners van het dorp. Kinderen uit Krewerd hebben symbolisch de eerste bouwsteen overhandigd aan de constructeurs . ,,We willen de constructeurs en architecten succes wensen in de hoop dat de beoordelingen goed uitpakken’’, aldus inwoner Guus Claessens.

Vervolgens werd er door de constructeurs gekeken bij een woning van de familie Folkersma aan de Kloosterweg.

Volg ons op

10,801FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten