Burgemeester Wiersma feliciteert echtpaar Reiffers-de Vries met hun 70-jarig huwelijksjubileum

Appingedam – Op 14 juli 2020 was het maar liefst 70 jaar geleden dat het echtpaar Reiffers-de Vries in het huwelijksbootje stapte. Een bijzondere mijlpaal, waarvoor burgemeester Koos Wiersma een mooie videoboodschap maakte.

Liefde op het eerste gezicht
Het echtpaar Reiffers-de Vries leerde elkaar kort na de oorlog kennen tijdens een dansavond in een café in Zeerijp. Dat was centraal gelegen voor beiden. De heer Reiffers woonde namelijk in ‘t Zandt en mevrouw de Vries in Westeremden. Het was liefde op het eerste gezicht voor de twee. Na de dansavond kwam de heer Reiffers zich de volgende dag al melden bij zijn aanstaande schoonouders in Westeremden. Het gelukkige echtpaar woont al 70 jaar in de gemeente Appingedam. Zij hebben samen twee zonen, vier kleinzonen en vijf achterkleinkinderen gekregen.

Bronsmotoren
De heer Reiffers heeft, na zijn diensttijd, jarenlang gewerkt bij de Bronsmotoren fabriek in Appingedam. Hij was daar eerst productiemedewerker en werd later intern opgeleid tot administratief medewerker. De heer Reiffers  werd op 58-jarige leeftijd na een ziekte afgekeurd. Toen begon hij een eigen assurantiekantoor, met een ruime klantenkring.

Mevrouw de Vries is na de oorlog eerst als huishoudelijke hulp gaan werken. Later kwam zij te werken bij een naaiatelier in Groningen. Toen het echtpaar twee zonen kreeg was mevrouw de Vries eerst thuis om voor de jongens te zorgen. Toen de jongens ouder werden, ging ze aan het werk bij een naaiatelier in Farmsum.

Volksdansen
Volksdansen was de gezamenlijke passie van het echtpaar. Hiermee zijn zij in het jaar 1966/1967 gestart bij de Grunniger Daansers uit Zandeweer en waren de medeoprichters van de Hoogelandster Daansers uit Uithuizen. Door het dansen heeft het echtpaar veel gereisd en hebben zij veel internationale vriendschappen gemaakt. Toen het echtpaar 70 jaar was, hebben ze de dansschoenen aan de wilgen gehangen.

Back to top button