zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Kranslegging bij verzetsmonument ‘t Zwaantje vond ook dit jaar zonder publiek plaats

spot_img

Delfzijl – Traditiegetrouw organiseren de christelijke basisscholen elk jaar in april een herdenking ter nagedachtenis aan Verzetsgroep Zwaantje. Vandaag vond de plechtigheid zonder publiek en in klein comité plaats bij monument ‘t Zwaantje.

Programma
Teamleider Titia Bult van CBS de Vore opende de herdenking. Burgemeester Gerard Beukema bedankt de CBS scholen voor het adopteren van het monument in zijn toespraak. Een gedicht werd voorgedragen door twee leerlingen van de school. De burgemeester en Titia Bult hebben samen een krans gelegd. Elex Kappen, waarnemend voorzitter van de Werkgroep 4 mei Delfzijl centrum, heeft een roos gelegd.  Alle aanwezigen hebben aansluitend een roos gelegd, gevolgd door een moment van stilte.

Verzetsmonument Zwaantje
Het verzetsmonument Zwaantje is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep Zwaantje, actief vanaf 1940. Door verraad werd de groep in 1943 opgepakt en afgevoerd. De verzetsgroep hield toen noodgedwongen op te bestaan. Het monument is geadopteerd door de christelijke basisscholen in Delfzijl. Ieder jaar organiseert één van hen de herdenking.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten