fbpx
12.5 C
Delfzijl
zaterdag 04 april 2020
Home Weer en natuur Koude nacht met vorst op komst

Koude nacht met vorst op komst

Nederland – Er staat ons een koude nacht te wachten met vooral in het noordoosten en oosten 1 tot 3 graden vorst. Plaatselijk kan het -5 worden. In de rest van het land blijft de temperatuur door wolkenvelden mogelijk net boven het vriespunt, maar aan de grond duikt de temperatuur wel tijdelijk onder nul. De nachten daarna is het 3 tot 7 graden, maar eind volgende week kan de vorst terugkeren.

De wolkenvelden die over ons land trekken zullen vanavond geleidelijk verdwijnen. Door de combinatie van helder weer met weinig wind kan de temperatuur flink dalen. In het noordoosten verschijnt vanavond laat de eerste vorst. Komende nacht gaat het in het noordoosten, oosten en midden van het land op steeds meer plaatsen vriezen. De minima liggen daar tussen -1 en -3 graden. Heel plaatselijk kan het 4-5 graden vriezen.

Ook in de rest van het land moeten we rekening houden met lokale vorst. Het zal wat langer duren voordat het opklaart en komende nacht kan opnieuw bewolking ontstaan. Als dit gebeurt zal de temperatuur net boven het vriespunt blijven steken, maar aan de grond kan het dan wel tijdelijk vriezen.

Fruitbloesem niet in gevaar
De fruitbomen staan op dit moment nog niet in bloei. Hierdoor kan eventuele vorst geen schade aanrichten.

Vorst komt terug
Vanaf morgen zijn de nachten niet meer zo koud en is het op het koudste moment van de dag 3-7 graden boven nul. Het wordt zonnig en lenteachtig met op dinsdag en woensdag maxima van 11 tot 16 graden. Richting het weekend wordt het minder zacht en kan het ’s nachts opnieuw een graadje vriezen.

Advertenties