Kou keert niet meer terug in slotweek meivakantie

Nederland – Wie nog een week meivakantie tegoed heeft, heeft geluk. Het koude weer raken we namelijk definitief kwijt met na het weekend temperaturen van 14-18 graden. Wel blijft dagelijks kans op buien. Op Moederdag kan het zelfs 20-25 graden worden. Daar hoort wel een hoge zonkracht 6 bij én kans op buien.

Het warmere weer wordt dit weekend ingeluid met regen op zaterdag. Zondag volgen zonnige perioden en komen de maxima uit op 20-25 graden. De zonkracht is zondag de hoogste van dit jaar tot nu toe. De UV-index bedraagt namelijk 6. Bij een dergelijke zonkracht kan een lichte huid al in 15-30 minuten verbranden. Het is dus insmeren geblazen voor wie de zon in gaat.

Het is niet alleen maar zon dat de klok slaat deze Moederdag. Er kunnen ook buien ontstaan en daarbij is ook kans op onweer. De kans op buien is het grootst in het westen en noordwesten.

Minder warm na het weekend, maar niet koud
Na het weekend wordt de warmte verdreven, maar echt koud wordt het niet meer. De maxima komen volgende week waarschijnlijk tussen 14 en 18 graden uit. Alleen maandag is het mogelijk nog iets warmer. Een droge laatste meivakantieweek kunnen we wel vergeten. Dagelijks is namelijk kans op buien, maar dat betekent niet dat het de hele tijd kletsnat is. Er zijn ook langere droge perioden met zonneschijn en dan is het prima weer om naar buiten te gaan.

Back to top button