Korpsbindingsavond brandweer Appingedam op landgoed Ekenstein

Appingedam – Brandweer Appingedam hield zaterdagavond haar jaarlijkse korpsbindingsavond en nieuwjaarsreceptie op Landgoed Ekenstein in Appingedam. Tijdens deze avond werden een aantal diploma’s uitgereikt en jubilarissen in het zonnetje gezet door burgemeester Rika Pot. Ook werd er afscheid genomen van Peter Mewe die na 37 jaar brandweer afzwaait.

Brandweer Appingedam kijkt terug een “mooi” brandweer jaar. Het korps is in 2015 64 keer ingezet waarvan 42 keer brand gerelateerd en 22 keer overige hulpverleningen. Twee inzetten springen het meest in het oog. Dat waren twee grote branden, een kippenboerderij aan de Garreweersterweg in september waarbij de brandweerlieden te maken kregen met regels rond arbeidshygiëne. En de vrachtwagenbrand op de Eilandsweg waar de waterwinning een probleem vormde, hier werd destijds opgeschaald naar grote brand.

Uitgereikte diploma’s:

Diploma manschap A hebben ontvangen:
Carin de Man
Anton van de Linde
Harmen Noordhof

Diploma gaspakdrager:
Johan Nieswaag

Diploma chauffeur zwaar:
Frans Buissink

Diploma officier van dienst:
Richard Werkman

12,5 jaar brandweer dienst:
Richard Werkman

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”542″]

Back to top button