fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Koninklijke Erepenning voor 125-jarige Delfzijls Harmonie Orkest

Delfzijl – Vrijdagmiddag heeft muziekvereniging het “Delfzijls Harmonie Orkest” uit handen van burgemeester Gerard Beukema, de Koninklijke Erepenning ontvangen.

Het Delfzijls Harmonie Orkest viert op 30 april 2021  haar 125-jarig bestaan. De basis voor de vereniging werd op 30 april 1896 gelegd door een tiental mannen die vonden dat het tijd werd dat in Delfzijl een muziekgezelschap kwam. Het orkest kreeg een fanfarebezetting en is uitgegroeid tot een allround muziekvereniging. Bovendien is het nog één van de weinige marcherende korpsen. Vandaag de dag bestaat Delfzijls Harmonie Orkest uit een enthousiaste malletband en een orkest. De malletband is actief op zowel mars- als podiumconcoursen. De afgelopen eeuw is het aantal leden nauwelijks veranderd en is de vereniging een mix gebleven van jong en oud.

In 1987 behaalde het Delfzijls Harmonie Orkest het Nederlands kampioenschap en in 1989 werd de eerste prijs veroverd in het 11e Wereld Muziek concours in Kerkrade. Aan dit concours deden in totaal 18 korpsen uit 5 landen mee. Ook voor het record ‘duurzaam trommelen’, oftewel 60 uur onafgebroken muziek maken, draaiden de leden van Delfzijls Harmonie Orkest in 1989 hun hand niet om. De malletband komt uit in de eredivisie en behaalt daarin regelmatig eerste prijzen. Kortom, een orkest met geschiedenis en toekomst.

Er zijn zeer veel activiteiten waarbij het Delfzijls Harmonie Orkest voor het voetlicht staat. Zowel door de malletband, als door het orkest wordt een grote verscheidenheid aan muziek gespeeld, van mars tot pop en van film- tot musicalmuziek. DHO speelt niet alleen bij de grote evenementen als Koningsdag, Delfsail, de traditionele Pinksterfeesten en de avondvierdaagse, maar ook bij tal van andere activiteiten. Daarnaast is er binnen het Delfzijls Harmonie Orkest altijd plaats voor andere gezamenlijk te ondernemen festiviteiten die de teamgeest binnen het orkest bevorderen.

Koninklijke Erepenning
Een Koninklijke Erepenning wordt verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van een vereniging of instelling. Alleen de Koning kan de erepenning toekennen, die strikt op naam van de ontvangende instantie is. De vereniging mag vanaf het moment van uitreiking de onderscheiding in woord en/of beeld op briefpapier of gedrukte stukken vermelden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer