fbpx
5.4 C
Delfzijl
vrijdag 6 december 2019
Home Algemeen Kleuters Obs Hiliglo uit Holwierde ontbijten met burgemeester van Delfzijl

Kleuters Obs Hiliglo uit Holwierde ontbijten met burgemeester van Delfzijl

Delfzijl – Elf leerlingen uit de groepen 1 en 2 van Obs Hiliglo uit Holwierde hebben vanmorgen in de raadszaal van het gemeentehuis van Delfzijl ontbeten met burgemeester Beukema. De leerlingen waren hier ter gelegenheid van het Nationaal Schoolontbijt. In de raadzaal gaven de kleuters ze samen met de burgemeester het goede voorbeeld om gezond te ontbijten.

De leerlingen kijken hun ogen uit in de grote raadszaal. Al het apparatuur wat aan het plafond hing werd bekeken, zo als de beamer en de camera die er hangt om raadsvergaderingen live via het internet te bekijken. De leerlingen hadden voor de burgemeester ook aan vragenlijstje gemaakt. Zo wouden ze graag weten of hij de baas is van de politie en brandweer, waar hij woonde en of de burgemeester ook kinderen heeft. Ook hadden ze een paar verzoeken, de kinderen willen graag een schommel en dan niet in de speeltuin maar op een andere plek in het dorp. Ook wouden ze graag dat er wat werd gedaan aan los liggende stoeptegels, want ze struikelen er wel eens over.

Donatie aan Jeugd Cultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan het Jeugd Cultuurfonds, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De directeur van de school, Hilde Kruiskamp, nam de cheque met een bedrag van € 150,- in ontvangst. Het Jeugd Cultuurfonds zorgt ervoor dat kinderen in gezinnen met weinig geld mee kunnen doen aan culturele activiteiten zoals muziekles, dansles of theater.

Advertenties

Advertenties