kleintjes Taekwon-do Academie Jan Ekema presteren groots tijdens Open Veluwse

Elburg – De Jeugdwedstrijdploeg van Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam hebben tijdens de Open Veluwse Kampioenschappen een onuitwisbare indruk achtergelaten. Samen was de negenkoppige selectie goed voor zeven stuks aan eremetaal. Trainer Jan Ekema is trots op zijn ‘ukkies’.

Nieuwe jeugdploeg
Afgelopen weekend kwam de nieuwe jeugdselectie t/m 15 jaar van TAJE voor het eerst uit op het toernooi in Elburg. ‘Daarom was het motto in dit geval ook: meedoen is belangrijker dan winnen’ legt Ekema uit,  ‘dat ze uiteindelijk met zo veel prijzen naar huis zijn gegaan was mooi meegenomen maar nog niet het doel’.

Goud en zilver
De vijftienjarige Dhanes Prayitno uit Delfzijl was de grootste verrassing van Ekema. ‘Ze traint nog maar net negen maanden en liep haar stijlpatronen zo verrassend goed dat ze haar tegenstanders het nakijken gaf en werd terecht Open Veluws Kampioen’ lacht Ekema. Ook bij het sparren draaide de tiener goed maar moest door gebrek aan ervaring genoegen nemen met het zilver.

Ook senioren in vorm
Naast de jeugdploeg was senior Suzanne Stoppels ook mee naar Elburg. Zij behaalde bij het onderdeel stijlpatronen de kampioenstitel maar ging tijdens de finale bij het sparren de mist in waardoor zilver nog het hoogst haalbare was. Stoppels draaide het toernooi op de Veluwe ter voorbereiding van het WK in juli en is volgens Ekema ‘op de goede weg’.

Nòg een kampioen
Bij het sparren mocht ook Amine Boukil (12) zich Open Veluws Kampioen noemen. Zilver was er voor Jens Ruben (11), Yusuf Coskun (11) en Isis Steutel (10) en de negenjarige Senna Wenting ging met het brons naar huis.

Back to top button