Kleintje Bie Daip met kinderactiviteiten en een (beperkt) muzikaal programma in Appingedam

Appingedam – Het Internationaal Folk & Seasongsfestival Bie Daip gaat dit jaar niet door vanwege de maatregelen rond het coronavirus, maar zaterdag 29 augustus wordt er in het centrum van Appingedam een kleintje Bie Daip gehouden, met veel vertier voor kinderen.

Tussen 13:00 en 17:00 zijn er diverse activiteiten op het Winkelplein Overdiep, achter de Nicolaïkerk, op het kerkplein, in de Dijkstraat en bij het Paviljoen Overdiep.

De volgende activiteiten zijn er te beleven: Damster Poppentheater door Wimjan Rondhuis; meisjes met de zeepbellen, Clown Joepie’s ballonnenfestijn, Kleur je eigen kleurplaten bij Den Tekentafel, kinderen airbrush tattoos laten zetten bij Linda Kromme, trommelen met Harvey Mercera en bandana’s maken. Het middag programma wordt afgesloten met en een gezamenlijk optreden op het kerkplein om 16:00 uur onder leiding van Sia Geersing.

Verder zijn er van 11.00 tot 17.00 uur waterballen bij Paviljoen Overdiep en zijn er rondvaarten met de Stamper door Eetcafé de Boerderij

Groot terras met optredens op kerkplein
Aansluitend op het middagprogramma wordt het kerkplein na de markt omgebouwd tot een groot terras waar Harmony Glen aftrapt om 20:00 uur en vervolgens om 22:00 uur Handkerchief uit België acte de présence geeft. De avond eindigt om 00:00

Op vrijdag 28 augustus is er om 20.00 uur een online Bie Daip versie te zien, gemaakt door Heiko Kiel. Dit optreden is te volgen via YouTube en Facebook. Voor de club van 100 is er een speciale avond in Grandcafé de Rechtbank met een optreden van The Fish & Ships in Noorwegen. Dit optreden is vanaf zondag via Facebook en andere kanalen te zien.

Back to top button