vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Kleinschalige festival BorgSfeer wordt een jaar uitgesteld

spot_img

Borgsweer – BorgSfeer wordt een jaar uitgesteld. Dit kleinschalige festival in Borgsweer zou plaatsvinden op 26 juni 2021 gaat niet door. De organisatie heeft echter besloten dit sociale evenement een jaar uit te stellen in verband met het coronavirus.

De verwachting is dat er eind juni nog steeds restricties zijn aangaande het aantallen bezoekers en afstand houden. Petra Bos en Jetty Noordam, de organisatoren van BorgSfeer, vinden het jammer als er veel tijd, energie en geld gaat zitten in mogelijk een klein feestje voor weinig bezoekers. BorgSfeer is in de voorbereiding en uitvoering een groot sociaal gebeuren waar iedereen vrij met elkaar moet kunnen bijpraten, dansen, eten en een borrel drinken tijdens optredens van verschillende artiesten. In 2022 kan dat vast allemaal weer.

In 2019 was de eerste editie van BorgSfeer. Dit sfeervolle eendaagse festival was een groot succes met zo’n 2500 bezoekers. De kracht van het festival zit in het lokale en regionale karakter. Zo’n 70 vrijwilligers uit Borgsweer en de omliggende dorpen Termunten, Termunterzijl en Woldendorp hebben bijgedragen aan de gezellige uitstraling en uitvoering van het festival. Artiesten en horeca kwamen uit de omgeving en de regio. Op twee podia traden zo’n 10 verschillende muzikale artiesten op, er was een taartenbakwedstrijd en voor de kinderen waren er veel uitdagende activiteiten.

De tweede editie zal in 2022 in het teken staan van Het Wad. Er zal aandacht zijn voor ‘wadden’kunst en naast de muzikale optredens zal er straattheater zijn, worden er verhalen verteld en zullen er weer diverse foodtrucks zijn met lekker hapjes en drankjes. BorgSfeer zal deze keer plaatsvinden op een groot bosrijk festivalterrein met meerdere podia, waaronder een bij het Termunterzijldiep. Ook in 2022 zullen er weer veel leuke kinderactiviteiten zijn, deze keer ook in samenwerking met waterschap Hunze en Aa’s en Stichting Het Groninger Landschap.

De nieuwe datum zal binnenkort bekend gemaakt worden op facebook, instagram en op de website www.borgsfeer.nl .

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten