Klassieke zondag op Andledon

Den Andel – Aanstaande zondag organiseert Cutuurerf Andledon aan de Kruisweg  in Den Andel wederom een concert in de reeks Zondagochtend Klassiek. Het optreden zal dit keer worden verzorgd door violiste Inge Muntendam en klassiek gitarist Ron Nijboer.

Nijboer studeerde bij Willem van Lier aan het conservatorium in Groningen. Na het behalen van zijn diploma ‘Uitvoerend Musicus’ (1993) kreeg hij een beurs om zijn studie voort te zetten in Londen, bij John Mills. Hij volgde onder meer masterclasses bij John Williams, Roberto Aussel en Vladimir Mikulka. Inge Muntendam volgde tijdens haar studie onder meer masterclasses bij Phillip Graffin, Vadim Brodsky en Emmy Verhey. Daarnaast is ze onder meer als freelance violiste betrokken bij de Filharmonie Noord. Muntendam en Nijboer zullen werken spelen van Astor Piazolla, Nicolo Paganini, Bach en Manuel de Falla. De te spelen werken worden deels gezamenlijk en deels als solist uitgevoerd.

Het concert duurt ongeveer tot 13:00, maar Andledon blijft ‘s middags open. Tot aan de zomerstop is de locatie iedere zondag geopend van 11:00 tot 18:00 voor koffie, thee, lunch, ijs en meer.

Het concert in de reeks zondagochtend klassiek begint zondag om 11:00. De entree is inclusief koffie of thee en iets lekkers.Back to top button