Klankbordgroep Huiseigenaren Opwierde Zuid krijgt vorm

Appingedam – Onlangs is in Appingedam de klankbordgroep ‘Huiseigenaren Opwierde Zuid’ opgericht. De klankbordgroep is in het leven geroepen om als huiseigenaren samen het gesprek aan te gaan met de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), het Centrum Veilig Wonen (CVW), de gemeente Appingedam en wooncorporaties.

Begin vorige maand kregen de bewoners van de wijk te horen dat er 395 woning niet voldoende bestand zijn tegen aardbevingen en moeten worden versterkt. Al snel leverde dit veel vragen op bij de bewoners van de wijk waarop werd besloten de klankbordgroep op te richten. Het gaat hierbij om vooral om financiële en technische vraagstukken maar ook voor emotionele problemen is de groep te bereiken.

Veel vragen

Dat er veel vragen zijn bij de huiseigenaren blijkt uit de vragenlijst die door de klankbordgroep is opgesteld en overhandigd aan de Nationaal Coördinator Groningen. De NCG zal op zijn beurt antwoord proberen te geven op de vragen waarmee gehoopt wordt op meer duiding. De NCG zal op een nog te organiseren bijeenkomst, waarschijnlijk eind juli, de antwoorden op de gestelde vragen presenteren.

In afwachting van deze bijeenkomst heeft de klankbordgroep dinsdagavond bij de ASWA opnieuw een bewonersbijeenkomst georganiseerd. Hier kon men in gesprek met andere wijkbewoners en konden extra vragen op papier worden gezet. Daarnaast wordt er gekeken naar het oprichten van een groep met daarin technisch aangelegde mensen die gesprekken kunnen voeren met het CVW en Arcadis. Het eerste gesprek met beiden vond vorige maand plaats.

In contact komen

Huiseigenaren uit de wijk die met vragen zitten of op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen kunnen mail naar huiseigenarenopwierdezuid@gmail.com. Ook via de Facebook-pagina vallen de updates te volgen. (https://facebook.com/opwierde/).

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1204″]

 

Back to top button