Kinderen Holwierde in de ban van de Berenjacht Speurtocht

Holwierde – Sinds maandag hangen inwoners van Holwierde massaal een knuffelberen op in het dorp. Dit als onderdeel van de berenjacht speurtocht door Holwierde voor de kinderen in het dorp. Het idee is afkomstig van Marloes Lenting. Ze heeft een speciale berenjacht pagina op Facebook aangemaakt waar de foto’s van de gevonden beren kunnen worden geplaatst.

„In deze heftige tijd is plezier hebben super belangrijk voor kinderen, en met deze speurtocht hebben de kinderen toch het idee iets met elkaar te doen. Een gezamenlijke activiteit, zonder fysiek contact en in de buitenlucht. Het is de bedoeling dat de beren een tijdje blijven hangen zodat de kinderen genoeg kans hebben ze te vinden. Uiteraard is er extra aandacht besteed aan de maatregel om 1,5 meter afstand te houden, kinderen hoeven niet allemaal tegelijk de deur uit, maar op momenten dat het hun (ouders) uitkomt”, vertelt Marloes.

Facebookpagina
Dat de berenjacht aanslaat blijkt wel uit het aantal leden van de Facebookpagina berenjacht Holwierde. Binnen twee dagen telt de pagina 113 leden. Uit het dorp stromen de foto’s binnen van mensen die een beer hebben opgehangen. Ook de juf, die niet in het dorp zelf woont, heeft een beer in het dorp opgehangen.

Sommige knuffelberen zijn voorzien van een leuk berichtje met bijvoorbeeld een versje of een briefje met zing een liedje over beren. Bij een bankje in het dorp ligt een boekwerk met uitleg door Nijntje over het coronavirus in begrijpelijke taal voor de kinderen. Zo leeft het hele dorp met de jacht mee.

Het is niet de bedoeling dat kinderen buiten het dorp mee gaan doen aan de berenjacht, wel wil Marloes anderen inspireren dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn om iets leuk voor kinderen op te zetten.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2395″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button