fbpx
10.1 C
Delfzijl
27 oktober 2020 13:07

Kinderboekenschrijvers aan de slag als schoolschrijvers

Delfzijl – Vanaf maandag 25 januari a.s. krijgen de leerlingen van verschillende groepen op 10 basisscholen in de provincie Groningen een half schooljaar De Schoolschrijver in de klas. In Delfzijl zijn dat De Garven, De Vore en De Meerpaal.

Zes verschillende kinderboekenschrijvers nemen de kinderen mee op een avontuurlijke reis en stimuleren onderweg hun geletterdheid. Met een door de kinderen geschreven familieverhaal als resultaat.

Gebundelde krachten voor leesplezier
De Schoolschrijver, de Bibliotheek en Groningse basisscholen bundelen hun krachten om een goed en leuk programma voor de kinderen samen te stellen. De taallessen van de kinderboekenschrijvers krijgen een creatieve en speelse invulling, met veel (lees)plezier als belangrijkste doel. “Met dit traject laten de schrijvers zien dat lezen en schrijven heel erg leuk is om te doen. Leesplezier draagt bij aan de taalvaardigheid van de leerlingen en dat gunnen we ze allemaal”, aldus projectleider Anneke Tiddens van Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie van de bibliotheken in de provincie Groningen.

Corien Oranje is de komende maanden de Schoolschrijver van OBS De Garven in Delfzijl, Gonneke Huizing verbindt zich aan CBS De Vore in Delfzijl en Fabien van der Ham gaat aan de slag op CBS De Meerpaal in Delfzijl.

De leerlingen hoeven zich geen moment te vervelen tijdens de lessen van de verschillende schrijvers. Zelf personages maken, boeken presenteren, op speurtocht in de bibliotheek en een eigen verhaal schrijven zijn programmaonderdelen die de leerlingen van de deelnemende basisscholen tegemoet mogen zien.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten