13.1 C
Delfzijl
15 juni 2021 06:22

Kerkenfietspad door Het Hogeland

spot_img

Het Hogeland – De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) bestaat dit jaar 50 jaar en ter gelegenheid daarvan ontwikkelden de culturele commissies van de kerken van Pieterburen, Ulrum en Vierhuizen een fietsroute langs 17 kerken van de SOGK in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Deze start in het weekend van 11 en 12 mei. Alle betrokken kerken zijn dan beide dagen geopend van 10.00 – 17.00 uur. De gratis fietsroute is o.a. bij de deelnemende kerken verkrijgbaar.

Als feestelijk extraatje valt er tijdens het weekend van 11 en 12 mei overal ook nog iets te zien, te horen, te proeven en/of te beleven. Een expositie van pronkrollen en handwerken, rondleiding met verhalen, proeverij van eetbare planten en bloemen, een fototentoonstelling, een poppenspeler met mime en nog veel meer………..

De route is opgesplitst in een oostelijk en westelijk deel, beide delen zijn ongeveer 30 km. lang en kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden tot een 60 km lange fietstocht. De route voert langs 50 cultuurhistorische interessante plaatsen. Langs oude dijken, kerken en kerkenpaden, monumentale boerderijen en kolken uit de Elisabethvloed in 1717.

De routebeschrijving is af te halen in alle deelnemende kerken: Wehe-den Hoorn (Marnehoes), Leens, Ulrum, Zuurdijk, Houwerzijl, Schouwerzijl, Niekerk, Kloosterburen 2x, Hornhuizen, Pieterburen, Vierhuizen, Zoutkamp, Westernieland, Eenrum, Saaxumhuizen. Ook bij VVV’s en diverse horecagelegenheden is de folder gratis beschikbaar.

Ook na dit weekend blijft de route bestaan, dan zullen niet altijd alle kerken open zijn. Via www.groningerkerken.nl/nl/sogk/jubileum-2019/kerkenfietspad kun je de route ook downloaden. In 2019 bestaat de SOGK 50 jaar. Dat wordt uiteraard uitgebreid gevierd en bij stilgestaan. En in dit geval wordt er dus gefietst.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten