fbpx
14.8 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Weer en natuur Fris weer tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Fris weer tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Nederland – Het eerste meiweekend belooft fris en wisselvallig te worden. De maxima komen uit op 9-11 graden, maar het voelt op veel plaatsen aan als een graad of 5. Zaterdag vallen er buien en is er zelfs natte sneeuw mogelijk. Tijdens Dodenherdenking is het koud met 5-8 graden. Zondag zijn de buien minder fel en is er wat meer ruimte voor de zon.

De wind is naar het noordwesten gedraaid en dat is komend weekend goed te merken. Zaterdag komt de maximumtemperatuur uit op 9 à 10 graden. Door de matige tot vrij krachtige wind voelt het erg fris aan, de gevoelstemperatuur ligt slechts rond 5 graden. Overdag zijn er buien met kans op hagel en onweer. Lokaal kan er ook wat natte sneeuw bij zitten. Tussen de buien door kan de zon even heerlijk schijnen. De buienkans neemt in de avond af.

Tijdens Dodenherdenking is vooral in het uiterste westen nog kans op een bui. In de rest van het land is het dan op de meeste plaatsen droog. Het koelt flink af, tijdens de herdenking is het in Amsterdam een graad of 8 en in Wassenaar een graad of 7. In de rest van het land is het dan 5-8 graden, maar op veel plaatsen voelt het aan als graad of 2. ’s Nachts kan het in het oosten een graadje vriezen, in het westen daalt de temperatuur naar 3-4 graden.

Bevrijdingsdag niet vrij van regen
Zondagochtend is het op de meeste plaatsen nog vrij zonnig, maar al gauw ontstaan stapelwolken en vallen er enkele buien. De buien zijn minder fel dan op zaterdag en er is geen kans op natte sneeuw. Bovendien zullen veel plaatsen het droog houden en daarmee is het prima weer om naar een Bevrijdingsfestival te gaan. In de middag neemt de kans op een bui af en komt er geleidelijk weer meer ruimte voor de zon. In Amsterdam en Zwolle komen de maxima uit op 10 graden, in Wageningen wordt het 11 graden. In het zuidoosten wordt het lokaal 12 graden. Een warme jas is die dag geen overbodige luxe, zeker voor degenen die in de avond nog van een festival willen genieten. Rond 9 uur is het slechts 5-6 graden.

Volgende week warmer weer?
De temperatuur loopt na het weekend wel een paar graden op, maar warm lenteweer zit er voorlopig nog niet in. Woensdag komen de maxima uit op 12-15 graden. De kans op neerslag blijft aanwezig en zon en wolken wisselen elkaar af.

Advertenties