fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Keltische leven op de Samhain Fantasy Fair bij de Fraeylemaborg in Slochteren

Slochteren – Dit weekend staat de Fraeylemaborg in Slochteren in het teken van de Samhain Fantasy Fair, een Keltische middeleeuwse fantasy markt. Hoewel het weer zaterdag niet mee zat ging het leven in het Angelsaksisch dorpje op het terrein van de Fraeylemaborg gewoon door. Bezoekers zagen hoe men leefde in de 5e eeuw na Christus.  

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest dat dit jaar begint aan de vooravond van 31 oktober. Men vierde de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter. Een belangrijk element was het vreugdevuur. 

Voor de Kelten begon alles vanuit het donker. Ze lieten hun dagen beginnen na zonsondergang. De winter begon bij hen met Samhain, dat het begin van een nieuw jaar inluidde. Volgens diverse mythen kwamen in deze nacht de werelden van de goden en van het materiƫle bestaan van de gewone mens het dichtst bij elkaar, zodat een overgang tussen beide dan makkelijk mogelijk was.

Op de Samhain Fantasy markt bij de Fraeylemaborg wordt deze bijzondere sfeer tot leven gebracht. De Keltische sfeer is te vinden in diverse kramen met Fantasy kleding, sieraden, handwerk met wol en vilt,  leerproducten en keramiek. Er is een smederij en een zwaardenkoning, ambachtslui lieten zien waar ze goed in zijn en maken ter plaatse mooie spullen voor de markt of benodigdheden voor het dagelijks leven. En natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten, er wordt zalm gerookt, hamburgers en wafels gebakken en er zijn vegetarische hapjes.

De Samhain Fantasy Fair is vandaag 31 oktober nog te bezoeken van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer