fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Kans op noorderlicht vanavond en vannacht

Nederland – Komende nacht is mogelijk het noorderlicht (ook poollicht genoemd) te zien. De beste kansen zijn voor gebieden met weinig licht (lantaarnpalen e.d.) in het noorden van het land, zoals de Waddeneilanden. In Noord-Europa en bijvoorbeeld Canada is kans op een heuse lichtshow.

Een zonnevlam die zich afgelopen donderdag voordeed kan vanavond en komende nacht voor poollicht zorgen. Misschien is het fenomeen in Nederland met het blote oog te zien. Ook kan het zo zijn dat het maar heel beperkt zichtbaar is, maar dat het wel te fotograferen valt met een camera gebruikmakend van een lange sluitertijd.

Waar en wanneer?
De meest gunstige tijdsperiode is vanavond grofweg tussen 20:00 uur en middernacht. Ga naar een donkere plek met weinig kunstlicht. Verder geldt: hoe noorderlijker hoe beter. Dit is standaard bij poollicht, maar geldt vanavond ook voor de opklaringen.

Er is vanavond aanvankelijk overal veel bewolking, maar vanuit het westen neemt de kans op (steeds bredere) opklaringen toe. In de tweede helft van de avond zou er in het westen en in het noorden toch regelmatig een mooie opklaring moeten zijn. De beste papieren om het noorderlicht te spotten zijn voor de Waddeneilanden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer