fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Gratis boek van Adriaan van Dis af te halen in bibliotheken tijdens de leesbevorderingscampagne Nederland Leest

Nederland – De bibliotheken in Nederland staan in november in het teken van Nederlands Leest. Tijdens deze campagne kan iedereen gratis het boek ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis ophalen.

Tijdens Nederland Leest wordt de aandacht gevestigd op de positieve effecten van lezen. De boodschap is dat een boek werelden opent en mensen verbindt. Met een boek reis je in een mum van tijd van Groningen naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Je verruimt je blik en vergroot je wereld met nieuwe verhalen. 

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom nodigt Biblionet Groningen iedereen uit om mee te lezen. In de bibliotheek kunnen alle boekenliefhebbers, ook als ze niet lid zijn van de bibliotheek, een gratis exemplaar ophalen. 

Het boek ‘De Wandelaar’ gaat over een Nederlander in Parijs die bij een brand een hond in zijn schoot krijgt geworpen. De hond opent een andere wereld voor hem: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man. 

Grensverleggende activiteiten 
Biblionet Groningen organiseert diverse activiteiten rondom Nederland Leest. Op 8 december gaat Arno van der Heyden in de Boekeloere Special met Adriaan van Dis in gesprek over dit thema, live in theater De Klinker in Winschoten.

Aansluitend draagt Van Dis voor uit zijn boek en zijn nieuwe bundel, waarbij hij het publiek betrekt. Schrijf je zelf graag? Doe dan mee aan de Schrijfwedstrijd van Biblionet Groningen en stuur een verhaal in over een bijzondere ontmoeting met iemand over de grens. In de Pop-up Schrijfcafé’s in diverse bibliotheken helpt schrijfdocent Lilian Zielstra deelnemers hun verhaal op papier te krijgen. Taalhuisbezoekers gaan samen koken, recepten uitwisselen en kletsen over eten. Scholieren kunnen tijdens Nederland Leest Junior met het themaboek Katvis van schrijver Tjibbe Veldkamp aan de slag met vragen als: ‘Ben jij online dezelfde persoon als offline?’ Kijk voor het volledige programma rondom Nederland Leest op www.biblionetgroningen.nl/nederlandleest.  

In de bibliotheek is altijd wat te doen 
In de bibliotheek is altijd wat te doen, ook als je geen lezer bent. Kijk op www.biblionetgroningen.nl/agenda voor een overzicht van alle activiteiten en ontdek jouw bibliotheek. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer