Kans & Kunst krijgt nieuw structureel programma

Delfzijl – Kans & Kunst zet zich in voor alle creatieve kinderen en creatieve (jong)volwassenen die zich graag meer zouden willen ontwikkelen binnen hun creativiteit.

Ze bieden een gratis (ontmoetings)plek/atelier aan, dat van woensdag t/m zaterdag geopend is voor iedereen die buitenshuis lekker creatief aan de slag wil. Het atelier zit tijdelijk gevestigd in voorheen een leegstaande flatwoning van Acantus in de Zandplatenbuurt in Delfzijl-Noord. Er worden gratis diverse creatieve activiteiten aangeboden voor jong en oud. De activiteiten die worden aangeboden zijn laagdrempelig aangelegd en daarmee wordt de drempel om iets leuks te kunnen maken minder hoog en minder eng. Kans & Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers die zich dagelijks binnen hun eigen talent inzetten voor de organisatie en de activiteiten. Iedereen die kunst maakt, verdient een kans om gezien te worden.

Op de woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 wordt er een structureel programma aangeboden voor Kinderatelier. Er wordt elke maand iets gedaan met schilderen, knutselen, tekenen en ‘iets anders’; dit kan bijvoorbeeld iets met wol of stof zijn. Ook kan het voorkomen dat activiteiten worden omgewisseld of dat er een kunstvorm een tweede keer plaatsvindt. Kinderatelier bij Kans & Kunst is gratis en niet leeftijdsgebonden. Er wordt hierbij gekozen voor vrijblijvend inloop, dus het maakt niet uit hoe laat een kind vrij is van school die middag; je mag inlopen wanneer je wilt!

Op de donderdag en vrijdag wordt er tussen 13.00 en 16.30 gratis Inloopatelier aangeboden. Inloopatelier is puur bedoeld als een creatieve werkplek/creatieve hobbyplek. Een plek waar dromen uitgewerkt kunnen worden tot plannen of waar je zelf lekker aan de slag kunt met je eigen project of met een nieuw project. Ook is Inloopatelier geschikt voor overleg voor een samenwerking met Kans & Kunst of gewoon puur om even te komen kijken in hun creatieve wereld. Voor alle bezoekers die komen werken aan hun project en echt gebruiken zullen maken van de faciliteiten: het eerste kopje koffie/thee is gratis, vanaf de tweede kost het €0,50 per kopje. Ranja voor de kinderen blijft gratis. De werkplek zelf blijft wel gratis toegankelijk en hierbij is het vrije inloop.

Op de zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur wordt er afgewisseld met verschillende activiteiten voor jong en oud. Voor Expeditie Kunst worden er workshops georganiseerd specifiek voor (jong)volwassenen en je kunt je hiervoor opgeven wanneer je een leuke workshop wilt volgen bij Kans & Kunst. Hierbij krijgen andere creatievelingen ook mooie kansen om bijvoorbeeld hun eigen activiteit of workshop te organiseren. Wanneer je een workshop voor (jong)volwassenen wilt organiseren, dan kan dit onder de naam Expeditie Kunst, en wanneer je specifiek iets voor kinderen wilt organiseren, dan kan dat bij De KinderKnutselClub of bij Kinderatelier. Lijkt je dit leuk? Neem dan vooral even contact op of kom langs tijdens de openingstijden van het atelier.

Nieuw is ook De KinderKnutselClub: een zaterdagactiviteit waar kinderen lekker kunnen komen knutselen. Er zal hierbij steeds weer een leuk thema zijn waarmee er geknutseld zal worden en het niveau van deze werkjes zullen haalbaar zijn voor kinderen van alle leeftijden. Inloopatelier op de zaterdag vindt één keer per maand plaats. Op de laatste zaterdag is er een nieuwe activiteit, namelijk KunstSchenkerij: een informatieve dag met vrije inloop waarbij (nieuwe) bezoekers onder het genot van een kopje koffie of thee kennis kunnen maken met Kans & Kunst en wat ze zoal aanbieden, maar ook zal dit een gelegenheid zijn voor exposities, presentaties en informatieve bijeenkomsten.

Voor onder andere de agenda kun je kijken op de website van Kans & Kunst: www.kansenkunstdelfzijl.nl of op de Facebookpagina: www.facebook.com/kansenkunst. Kans & Kunst is dagelijks te bereiken via WhatsApp op 0616575592 of via de mail kansenkunst@hotmail.com en het bezoekadres is Schuitenzand 66, 9931AG Delfzijl.

Back to top button