Kamerleden Carla Dik-Faber en Stieneke van der Graaf richten zich op leefbaarheid Groningse platteland

Woldendorp – Tweede Kamerleden Carla Dik-Faber en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) brengen op maandag 2 maart een bezoek aan Groningen. Bij hun diverse bezoeken staan ‘kringlooplandbouw’ en ‘leefbaarheid’ centraal. De Kamerleden horen graag wat zij in Den Haag kunnen doen om te zorgen voor een vitaal dorpsleven in Groningen.

Allereerst bezoeken de Kamerleden het boerenbedrijf van de familie Ten Have-Mellema. Het bedrijf is een succesvol voorbeeld van kringlooplandbouw en heeft het eerste boerenmerk voor vers duurzaam Nederlands varkensvlees in de supermarkt ontwikkeld. Daarna bezoeken de Kamerleden een winkel in Woldendorp. Deze winkel is van groot belang voor de leefbaarheid, maar de omzet is niet voldoende om de winkel te laten voortbestaan. Tevens bezoeken ze vrijwilligersnetwerken uit Woldendorp en Wagenborgen.

Daarnaast brengen Dik-Faber en Van der Graaf een bezoek aan Overschild. Een groot deel van de woningen in dit kleine dorp moet worden versterkt of worden gesloopt en herbouwd. Hoe is de stand van zaken? Ten slotte hebben ze een gesprek met geestelijke verzorgers in het aardbevingsgebied. De ChristenUnie zet zich al langer in voor genoeg middelen voor de geestelijke verzorgers, zodat zij een luisterend oor kunnen bieden voor de bewoners van het aardbevingsgebied. Hoe is de situatie nu?

Back to top button