Juwelier Wieringa in Delfzijl mogelijk op rand van faillissement; webshops leveren geen producten meer en winkel is gesloten

Delfzijl – In het jaar dat het 110-jarig bestaan werd gevierd lijkt Juwelier Wieringa in Delfzijl deze week in de problemen te zijn gekomen. De rolluiken van het pand in de Landstraat zijn sinds de kerst niet meer open geweest. Naast een fysieke winkel in de Landstraat zijn er ook een aantal webshops verbonden aan de winkel, zoals Timefortrends. In 2018 werd de succesvolle webshop Trendjuwelier overgenomen, één van de grootste online juweliers-webshops van Nederland.

Mogelijk faillissement aanstaande
Volgens bronnen werd het personeel na de kerstdagen ingelicht over een aanstaand faillissement. Hoeveel personeelsleden zouden worden getroffen door een faillissement is op dit moment nog niet bekend omdat deze nog niet is uitgesproken.

Veel klachten over online webshops
Afgelopen weken kwamen er al veel klachten binnen via online review websites. Klanten die hun bestelling hadden gedaan via de webshop kregen hun sierraden of horloge niet geleverd, ook kregen ze geen antwoord op de mail en werd de telefoon niet meer opgenomen. Sommige klanten reisden af naar Delfzijl om bij de juwelier verhaal te halen maar kwamen voor een dichte deur te staan. Tot op heden staan de webshops nog online en is het mogelijk om bestellingen te doen. Wel wordt er vermeld dat de webshops zijn gesloten tot na de jaarwisseling.

Back to top button