fbpx
3.2 C
Delfzijl
30 november 2020 20:54

Jumbo Noordman strijdt tegen voedselverspilling met de Too Good To Go app

Delfzijl – Too Good To Go en Jumbo Noordman in Delfzijl slaat de handen ineen met een app tegen voedselverspilling. Klanten kunnen met de app voor een klein bedrag eten bestellen, zodat dit niet wordt verspild, maar in zogenaamde ‘Magic Boxen’ terechtkomt.

De inhoud van deze verrassingsboxen verschilt per dag en is afhankelijk van het aanbod in de winkel. Jumbo Noordman wil zo een positieve bijdrage leveren aan haar ambitie om geen eetbaar voedsel weg te gooien.

Bestellen werkt als volgt: gebruikers zien in de Too Good To Go app welke winkels een ‘Magic Box’ aanbieden. Ze rekenen deze vervolgens af via de app en kunnen de verrassingsbox binnen een afgesproken tijdsslot ophalen in de winkel. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde:een box met een waarde van 15 euro kost dus slechts 5 euro. Jumbo Noordman bepaalt zelf hoe ze de box samenstellen, waarbij beschikbaarheid en variatie belangrijke criteria zijn.

Voedselverspilling is al jaren een belangrijk thema voor Jumbo. Jumbo wil dé supermarkt zijn waar geen eetbaar voedsel wordt weggegooid. Ze sporen klanten aan om thuis minder weg te gooien en werken samen met de Voedselbank. De samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap. Eentje waar de ondernemers en de medewerkers blij mee zijn, want dankzij dit initiatief kunnen zij samen met de klanten eten ‘redden’.

Volg ons op

10,592FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Coronabesmettingen bij verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl

Delfzijl - Er zijn coronabesmettingen vastgesteld bij een woonafdeling van verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl. Volgens zorg- en welzijnsorganisatie De Hoven, eigenaar van verpleeghuis Vliethoven,...