fbpx
7 C
Delfzijl
21 januari 2021 12:53

Commissaris van de Koning neemt strijkbout ter hand tijdens werkbezoek Delfzijl

Delfzijl – Vrijdag 12 april heeft de Commissaris van de Koning René Paas een werkbezoek gebracht aan de gemeente Delfzijl hij nam daarbij een kijkje in ‘De Wasserij’, onderdeel van Werkplein Fivelingo.

Tijdens het werkbezoek werd de Commissaris onder andere breed geïnformeerd over de arbeidsmarkt in Delfzijl. Ook nam de Commissaris actief deel en probeerde een aantal voorkomende werkzaamheden uit zo kreeg de Commissaris de gelegenheid een industriële strijkbout te hanteren.

Tijdens het werkbezoek werd het brede kader van de arbeidsmarkt geschetst. Het gaat daarbij om het totale palet van (arbeidsmatige) dagbesteding, beschut werk, na- en bijscholing voor regulier werk, begeleiding naar regulier werk en de vragen zoals die nu voor het bedrijfsleven gelden. Het bezoek aan ‘De Wasserij’ geeft een beeld van werken in een beschutte omgeving.

Naast de commissaris zijn aanwezig mevrouw G. Boerma (kabinetschef), burgemeester Gerard Beukema, wethouders Meindert Joostens en Hans Ronde en Bart Lensink (directeur Werkplein Fivelingo).

Volg ons op

10,792FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Brandweer rukt uit voor gaslekkage aan de Nansumerweg in Holwierde

Holwierde - Brandweer Bierum heeft woensdagochtend enkele meting uitgevoerd aan de Nansumerweg in Holwierde nadat er tijdens graafwerkzaamheden een gaslekkage was ontstaan. De brandweer...