17.9 C
Delfzijl
zondag 15 september 2019
Home Algemeen Juf Lineke Bloemendal wordt 70 en nog altijd met veel plezier actief...

Juf Lineke Bloemendal wordt 70 en nog altijd met veel plezier actief op Kindcentrum Noord

Delfzijl – Lineke Bloemendal viert haar 70e verjaardag. Op zich niet zo bijzonder. Maar: Juf Lineke is vijf jaar geleden tegen haar wil gepensioneerd. Daarom werd ze vrijwillig leerkracht op Kindcentrum Noord. ( Voorheen CBS de Meerpaal en BS Noorderbreedte) .

De afgelopen vijf jaar is ze als fanatiek en betrokken leerkracht 3 dagen per week actief. Ze geeft les en ondersteund in de bovenbouw leerkrachten, geeft techniek lessen, computerles, beheert de website.

Typerend voor juf Lineke, de operatie aan haar knie werd gepland in de zomervakantie zodat ze weinig mogelijk afwezig was voor de school. En zo gauw ze enigszins weer wat kon bewegen, op de krukken met de regiotaxi naar school.

Daarom werd juf Lineke donderdagochtend door de leerlingen en de school in het zonnetje gezet. Ze werd uitgebreid gefeliciteerd en toegesproken door het onderwijsbestuur en door de kinderen toegezongen.

Juf Lineke begon haar loopbaan ruim 45 jaar geleden in Delfzijl Noord. Ze is als leerkracht begonnen op de Wartburg, de Noorderkroon. Die fuseerde en werd de Meerpaal. In 2011 naar de brede school waar uiteindelijk al het onderwijs in Noord samen verder ging als Kindcentrum Noord.

Advertenties
Advertenties