Johan Nieswaag neemt afscheid van brandweer Appingedam

Appingedam – Bij brandweer Appingedam is zaterdagmiddag afscheid genomen van brandweerman Johan Nieswaag. Johan begon zijn brandweer loopbaan bij de bedrijfsbrandweer van De Eendracht in Appingedam.

In 2003 begon Johan als manschap bij brandweer Appingedam. Hier behaalde hij het diploma brandwacht 2e klasse en werd hij chauffeur. Ook was hij actief bij het inmiddels opgeheven gaspakkenteam van de brandweer Delfzijl. Dit team kwam in actie bij (grotere) incident met gevaarlijke stoffen.

Na 14 jaar brandweer Appingedam besloot Johan vanwege privé omstandigheden er mee te stoppen. Johan werd zaterdag door zijn collega’s naar de kazerne gelokt met een melding van een buitenbrand.

Bij zijn aankomst bleek het brandje voor hem te zijn gesticht achter de kazerne. Onder toeziend oog van collega’s en familie bluste Johan zijn laatste brandje. Onder het genot van een hapje en een drankje werd en nagepraat over een mooie brandweer carrière.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1513″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button