Jeugdbrandweer blaast Wetenschapsdag Eemsdeltacollege open

Delfzijl – Met loeiende sirenes reed brandweer van Delfzijl maandagochtend het schoolplein van het Eemsdeltacollege aan de Sikkel in Delfzijl op. Niet om een brand te blussen, maar voor de opening van de jaarlijkse Wetenschapsdag.

Scholieren en lid van de jeugdbrandweer ‘bliezen’ met twee stralen hogedruk de dag open. Met workshops, natuur- en scheikundige proefjes en een opblaasbaar planetarium in de kantine stortten de 240 leerlingen van vmbo-3 zich een dag lang op de wetenschappen. Het startschot gaf voor de Wetenschapsdag werd gegeven door professor Louise Gunning, voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda. Zij zegde haar komst naar Delfzijl toe tijdens de voorronden voor de Wetenschapsagenda voor scholieren.

Met hun onderzoeksvraag ‘Waarom zijn aardebevingen (bijna) altijd ‘s nachts grepen de Delfzijlster vmbo’ers weliswaar net naast een finaleplek, maar ze hielden er wel een bijzondere gast aan over voor hun Wetenschapsdag.

Prikkelende wetenschapsdag
Vaksectie NASK van Eemsdeltacollege wil met deze wetenschapsdag de VMBO-leerlingen prikkelen door ze kennis te laten maken met de wetenschap. Er werden lezingen, demonstraties en workshops gegeven door verschillende stichtingen, scholen en bedrijven.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”699″]

Back to top button