fbpx
12.8 C
Delfzijl
zaterdag 11 juli 2020
Home Sport Jeugd Neptunus goed op dreef tijdens roeiwedstrijden in Bremen

Jeugd Neptunus goed op dreef tijdens roeiwedstrijden in Bremen

Bremen – Afgelopen weekend bezocht de jeugdafdeling van Neptunus traditiegetrouw de jaarlijkse roeiwedstrijden in Bremen. Deze wedstrijden zijn de grootste in hun soort in Europa. Alleen bij de 10-14 jarigen zijn al 900 inschrijvingen.  Voor de junioren van vijftien tot negentien jaar is er een wedstrijd over 1500 meter. Voor de jongere jeugd kan gestart worden op de slalom, de 700 en de 2500 meter.  Ook aan de begeleiders is gedacht, zij kunnen op de slalom starten . Het mooie van deze wedstrijden is, dat er behalve in leeftijdscategorieën ook onderscheid gemaakt wordt in prestatie niveau en gewichtsklasse. Zo kunnen ook de minder ervaren of kleinere roeiers een wedstrijd winnen.

Op zaterdag ging als eerste roeister Assunta Dearca op de slalom van start. Assunta roeit nog niet zo lang en dit was haar eerste wedstrijd, best spannend. Ze legde haar parcours keurig af maar kwam nog net iets tekort voor een medaille. Daarna waren de begeleiders aan de beurt. Martijn Huijzer  wist hierbij de winst binnen te halen. Een mooie tweede plaats was er voor Anita Griep. Voor de jeugd in de klasse veertien jaar was er geen slalom uitgeschreven. Zij mochten de “Langstrecke” varen, een achtervolginsrace over 2500 meter. Eva Griep, Fons Folkers en Maarten Veninga wisten daarbij alle drie hun klasse te winnen. Een super prestatie. Op zondag stond voor Assunta de 300 meter op het programma. Na een keurige start kon ze jammer genoeg nog niet aanhaken bij de tegenstanders maar dat wordt volgend jaar vast beter. Het was een mooie manier om wat ervaring op te doen. De (bijna) veertienjarigen mochten 700 meter roeien. Hierbij werd door Eva en Maarten gewonnen. Fons moest deze keer genoegen nemen met een tweede plaats. Maarten en Fons kwamen samen ook nog uit in de tweepersoons boot. In deze wedstrijd haalden zij een derde plaats.

Ondertussen werden gelijktijdig op de andere helft van de Werdersee wedstrijden gehouden over 1500 meter voor junioren en senioren. Hieraan deden Voor Neptunus Martijn Huijzer (jongens 18) en Jan Huib Veninga (jongens 16) mee. Na de overwinning op de begeleidersslalom was er voor Martijn helaas geen verdere winst weggelegd dit weekend. Jan Huib was zaterdag wat ziek maar wist toch nog een mooie tweede plaats te behalen in het zwaarste veld. In de twee roeide hij met Felix Mebius uit Groningen naar een derde plaats in de zwaarste klasse. Op zondag voelde hij zich weer wat beter en wist hij zijn wedstrijd te winnen. Later op de dag was er voor hem nog een derde plaats.

Al met al weer een succesvol maar vooral ook een heel gezellig weekend voor de Neptunus Jeugd in Bremen.

Advertenties