Jasmijn van Zantwijk Nederlands Kampioen boksen

Rijswijk – Afgelopen pinkstermaandag werden de Nederlandse jeugd Kampioenschappen boksen  afgewerkt in Rijswijk. Boksvereniging Delfzijl was aanwezig met twee pugilisten.

Trainer Dick Zwiers heeft geprobeerd om zijn twee deelnemers goed voor te bereiden voor deze belangrijke titel gevechten.

Jasmijn van Zantwijk moest in de 8e partij in de ring verschijnen tegen Fransisca Bruijgom uit Den Bosch. Dit betreft een junior partij in categorie 57 kg over 3 x 2 min.

Vanaf de gong begon Jasmijn ietwat voorzichtig met aftasten. Met haar dekking goed gebruikt scoorde ze In deze 1e ronde weinig punten zodat haar tegenstander na de 1e ronde voor stond op punten. Trainer Dick Zwiers had haar in de eerste pauze nog eens goed uitgelegd wat ze moest doen om meer tot scoren te komen. Hier heeft Jasmijn goed naar geluisterd en ze begon dan ook fel van zich af te slaan. Ze scoorde er flink op los met linke en rechtste directe. Haar tegenstander moest noodgedwongen achteruit boksen, zodat Jasmijn het midden van de ring kon domineren. In de derde ronde werd het een ware spektakel. Op het laatst werd het een ware slooppartij.

Jasmijn bleef goed overeind en scoorde ook in deze laatste ronde de meeste punten en werd dan ook door de jury uitgeroepen tot winnaar en Nederlands Kampioen. Er volgde een grote vreugde in het Delfzijlster kamp.

In de 13e partij verscheen voor Delfzijl in de ring Raul de Vries. Hij moest het opnemen tegen Gijs Lont uit het Zuid-Hollandsche Poortugaal. Dit was een partij 80 kg+.

In de eerste ronde bokste Raul uitstekend en was duidelijk de betere technische bokser. Ook hij bokste veelvoudig vanuit het midden van de ring, wat toch beter is om te domineren.

Na de gong in de tweede rond was het een ander beeld. Raul liet zich wat terug dringen en moest meer richting de touwen omdat zijn tegenstander meer druk begon te zetten. Hij werd een beetje overbluft en kreeg 8 tellen van de scheids. Zijn tegenstander begon hierna steeds meer aan te dringen en zo meer punten te scoren. Hierdoor won de pugilist uit Poortugaal de wedstrijd.

Al met al toch weer een leerzame dag voor de boksers van Delfzijl en niet te vergeten wederom een Nederlands Kampioen in de gelederen.

Back to top button