Jan Fekkes neemt na 40 jaar brandweer afscheid bij blusploeg Appingedam

Appingedam – Na 40 jaar brandweervrijwilliger heeft Jan Fekkes afscheid genomen van het brandweerkorps Appingedam. Om dit moment niet stilletjes voorbij te laten gaan hadden zijn collega’s een bijzonder afscheid bedacht.

Jan begon zijn brandweerloopbaan in 1981 bij de bedrijfsbrandweer van kartonfabriek De Eendracht. In 1991 begon hij als chauffeur bij het gemeente korps brandweer Appingedam. Later vervulde hij ook de rol van bevelvoerder.

Na 40 jaar was het voor Jan tijd om er een punt achter te zetten. Na een wervingscampagne werden er twee nieuwe vrijwilligers aangetrokken, waaronder Jan zijn zoon Patrick.

Tijdens de wekelijkse oefenavond kwam de politie op de kazerne langs met het verzoek om te assisteren met het naar beneden halen van een persoon die in de Damster toren was geklommen. Jan Fekkes ging samen met zijn collega’s onderweg en had bij aankomst op het Kerkplein in eerste instantie nog niks door.

De hoogwerker van brandweer Delfzijl was inmiddels ook al gearriveerd waarna Jan Fekkes in het bakje mee naar boven ging, daar trof hij zijn zoon Patrick en op symbolische wijze werd de pieper overgedragen aan zijn zoon. Het tweetal werd naar beneden gebracht onder toeziend oog van collega’s, familie en vrienden.

Jan verlaat de brandweer niet helemaal, in het dagelijks leven is hij medewerker vakbekwaam bij de veiligheidsregio Groningen en blijft dus nog nauw betrokken bij de brandweer.

Back to top button