Jaarlijkse fietstocht van raad en college door Appingedam; eerste publieke optreden van nieuwe burgemeester

Appingedam – Raads- en collegeleden van de gemeente Appingedam zijn vrijdagmiddag 4 oktober op de fiets gestapt voor de jaarlijkse tocht door Appingedam langs verschillende projecten en locaties. Deze fietstocht wordt traditioneel aan het begin van het vergaderseizoen gehouden om bijgepraat te worden over de toekomstige ontwikkelingen in de stad. De tocht is nu iets later gehouden zodat de nieuwe burgemeester van Appingedam, Koos Wiersma mee kon.

Eerste publieke optreden
Het was het eerste publieke optreden van Koos Wiersma na zijn beëdiging op donderdag 3 oktober. Vijf inwoners van Appingedam werden in de gelegenheid gesteld om onderweg hun mooiste plekje van Appingedam te tonen aan de nieuwe burgemeester. Marit Koopman is vrijwilliger in woonzorgcentrum Damsterheerd en had de burgemeester, wethouders en raad uitgenodigd voor een bezoekje.  Koos Wiersma schudde de aanwezige bewoners van Damsterheerd  de hand en had daar voor iedereen een praatje.

Bouwprojecten
De fietstocht begon bij de woningen in aanbouw aan de Patrimoniumstraat. Deze huurwoningen in de wijk Opwierde van woongroep Marenland worden aardbevingsbestendig gemaakt. Het gezelschap ging vervolgens naar de Emmastraat in Opwierde waar 46 nieuwe woningen worden gebouwd. Beide projecten zijn dit voorjaar begonnen en worden binnenkort opgeleverd.

Leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum toonden de werking van een 3D-printer aan raad en college. Koos Wiersma kreeg een pelikaan overhandigd van de leerlingen, gemaakt in de 3D-printer. Het wapen van de gemeente Appingedam bevat een afbeelding van een pelikaan. Daarna mocht de burgemeester nog een Virtual Reality bril uitproberen.

Warm ontvangen
De bij vlagen regenachtige fietstocht dwars door Appingedam eindigde in de Nicolaïkerk voor een rondleiding. Burgemeester Wiersma was zeer onder de indruk van de projecten en de bijzondere locaties in Appingedam. “Deze fietstocht gaf een goed beeld van de talrijke omvangrijke projecten die in ontwikkeling zijn in Appingedam. Daarnaast ben ik in mijn eerste week in de stad met zoveel warmte ontvangen door medewerkers en inwoners dat ik me enorm verheug om aan de slag te gaan.”

Back to top button