fbpx
11.7 C
Delfzijl
zondag 20 september 2020
Home Agenda tips IVAK organiseert gratis cultuurdag voor kinderen gemeente Delfzijl

IVAK organiseert gratis cultuurdag voor kinderen gemeente Delfzijl

Delfzijl – Op zaterdag 15 september organiseert het IVAK een gratis cultuurdag, speciaal voor basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 uit de gemeente Delfzijl. Theater De Molenberg wordt op deze dag omgetoverd tot ‘speeltuin’, waar alle ruimte is voor fantasie en creativiteit. Met verdiepende workshops ontstaat er aan het einde van de dag een spannende voorstelling, gespeeld voor ouders en verzorgers: Er was Eems, een sprookje uit Delfzijl.

Het project is tot stand gekomen met een gift van Brandsma de Jong Makelaars, cadeau gedaan aan Stichting IVAK bij de start van de nieuwe organisatie. Ook Round Table ‘69 Fivelgo sponsort het event. Met de gratis cultuurdag wil het IVAK zoveel mogelijk kinderen uit Delfzijl in aanraking brengen met hun eigen creativiteit, en kennis laten maken met een specifieke kunstvorm: theater, muziek, dans of beeldende kunst. Plezier staat voorop: IVAK hoopt op een ervaring die kinderen niet zomaar weer vergeten.

Aanmelden voor Er Was Eems kan van 9 juli tot 21 juli via www.ivak.net/erwaseems. Op het inschrijfformulier kan ieder kind zijn voorkeur voor een bepaalde workshop aangeven. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: wees er dus snel bij. Alle inschrijvers horen begin september of en in welke groep hij/zij kan deelnemen. De dag duurt van 9.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden in Theater de Molenberg. Ouders zijn vanaf 16.00 uur welkom om de première van de voorstelling bij te wonen. Deelname is gratis! Voor eten en drinken wordt gezorgd.