Appingedam – Afgelopen week vierde ISD Noordoost, de sociale dienst van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL) haar 10-jarig bestaan met haar bestuurders, externe relaties en samenwerkingspartners. De meer dan honderd genodigden werden na een terugblik door Meindert Joostens, wethouder van de gemeente Delfzijl en bestuurslid ISD Noordoost, getrakteerd op een boeiend betoog voor meer samenhang en doelmatigheid in de hulpverlening door maatschappelijk innovator Albert Jan Kruiter van Instituut voor Publieke Waarden. Egberdien ten Brink, directeur van ISD Noordoost sloot de bijeenkomst af met de bekendmaking van de naam en het logo van de nieuwe organisatie die voortkomt uit een fusie van ISD Noordoost in Delfzijl en de sociale werkvoorziening, SW-bedrijf Fivelingo in Appingedam.
Onder de naam Werkplein Eemsdelta heeft ISD Noordoost zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een netwerkorganisatie in het hart van de samenleving. Samen met sociale partners, werkgevers, uitzendbureaus en intermediairs heeft ISD Noordoost prima resultaten behaald in arbeidsbemiddeling en het voorkomen dat mensen langdurig in een uitkeringssituatie terechtkomen. Daarnaast is ISD Noordoost uitvoerder van diverse uitkeringen en minimaregelingen. De afgelopen jaren is het beroep op deze voorzieningen sterk toegenomen. Die groei wist ISD Noordoost succesvol op te vangen dankzij de inzet en veerkracht van medewerkers, bestuurders en management.
Het 10-jarig jubileum van ISD Noordoost was behalve een afscheid ook een nieuw begin. De gemeenteraden van de DAL-gemeenten gaven namelijk groen licht voor een fusie van ISD Noordoost en SW-bedrijf Fivelingo. Samen gaan zij onder de naam Werkplein Fivelingo de Participatiewet uitvoeren. Zodoende ondersteunt Werkplein Fivelingo mensen op het gebied van werk en inkomen. Ook helpt zij werkgevers met het in dienst nemen van mensen met een beperking of met afstand tot de arbeidsmarkt. Werkplein Fivelingo stelt zich als doel om zoveel mogelijk mensen werkzekerheid te bieden en al het arbeidspotentieel in de regio te benutten.