Is een goedkope leesbril kopen wel zo’n goed idee?

Nederland – Je merkt dat je de klein lettertjes op verpakkingen niet meer zo goed kan lezen. ’s Avonds als het donkerder wordt, is het lastiger om een boek te lezen en heb je vaak vermoeide ogen. Het is tijd voor een leesbril. De prijs van een bril varieert nogal. Is een dure leesbril automatisch ook beter? Zeker niet!

Europese regels

Alle leesbrillen moeten aan Europese normen voldoen. Deze Europese richtlijnen gelden zowel voor aangemeten leesbrillen als voor kant-en-klare leesbrillen. De normen hebben te maken met de pupilafstand, de sterkte en de plaats van het centrum van het glas en de afstand van de centra tussen de twee glazen. Voldoet je bril niet aan de eisen dan kan je last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, tranende ogen en dubbelzien. Door deze Europese regelgeving is de kwaliteit van alle leesbrillen sterk verbeterd en kan het absoluut geen kwaad om een kant-en-klare leesbril te kopen.

Meten is weten

Hoe weet je welke sterkte je nodig hebt? Breng een bezoek aan een oogarts of opticien om je ogen op te laten meten. Tijdens de oogmeting wordt ook meteen gekeken of je bijvoorbeeld geen last hebt van glaucoom, een veelvoorkomende oogaandoening. Vaak heb je na verloop van tijd een aanpassing van sterkte nodig, omdat de soepelheid van je ooglens achteruitgaat als je ouder wordt. Doorgaans heb je nog twee keer een aanpassing in sterkte nodig na het kopen van je eerste leesbril. Het is dan ook verstandig om eens in de twee jaar je ogen te laten controleren.

Altijd een betaalbare trendy bril

Als je een dure leesbril hebt gekocht zal je daar vaak wat langer mee willen doen, want je hebt niet zomaar geld voor weer een nieuwe bril, laat staan twee. Koop goedkope hippe dames leesbrillen die passen bij de trends van nu. Bovendien hou je budget over voor nog een tweede of zelfs een derde hippe bril. Je hebt altijd een leesbril bij de hand en je kan je bril ook afstemmen op je kleding. Zijn je ogen achteruitgegaan en ben je daarom weer aan een nieuwe leesbril toe? Geen nood, voor een mooi bedrag heb je zo een nieuwe leesbril op de sterkte die jij nodig hebt. Op leesbrillen365.nl vind je goedkope leesbrillen die ook nog eens van uitstekende kwaliteit zijn.Back to top button