Dit is wat je hebt aan de bewindvoerder opleiding als professional

Nederland – Wil jij graag bewindvoerder worden of wil je misschien verder ontwikkelen in de functie die je hebt als bewindvoerder? Kijk dan eens naar de bewindvoerders opleiding van hoffelijk. Ook kun je hier terecht voor het halen van jouw PE-punten.

Veel mensen onder bewind
Het aantal mensen wat tegenwoordig onder bewind staat is flink toegenomen. Als we kijken naar 2013 waar nog 35.000 personen onder bewind stonden en in 2018 al 255.000 kun je zien dat er een forse stijging is van mensen die schulden hebben. Om de reden komen ze dan onder bewind komen te staan. Wanneer jij als bewindvoerder aan de slag gaat help je deze mensen en zorg je dat ze een financieel zorgvrij leven hebben.

Bewindvoerder opleiding voor professionals
Heb jij nog geen papieren? Dan kun je er ook voor kiezen om de opleiding Bewindvoerder opleiding voor professionals te gaan doen. Je begint met een uitgebreide e-learning, hierin leer je alle theorie die je nodig hebt voor je beroep. Ook krijg je tips om te weten hoe je de praktijk kunt gaan uitvoeren. Daarna ga je aan de slag in de praktijk. Daar behandelen alle casussen van A tot Z en je leert met belangrijke zaken in een dossier aan de slag te gaan.

Het programma
Het programma bestaat dus uit een uitgebreide e-learning en je hebt in totaal 7 praktijk dagen. Je bent om en nabij tussen de 35 en 40 uur aan je thuisstudie bezig. Wanneer de opleiding boekt bij Hoffelijk FZ krijg je het digitale studiemateriaal er natuurlijk bij. De praktijk dagen worden door topdocenten gegeven, zij hebben al ervaring en kennis op het vakgebied. Ook krijg je 12 maanden toegang tot de leeromgeving.

De inhoud
Met de Bewindvoerder opleiding voor professionals, maak je een vliegende start als bewindvoerder. Zoals we eerder al aan gaven begin je met theorie en begin je daarna aan het praktijkgedeelte. Deze bestaat uit relevante casussen, de volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze dagen:

  • Fase van aanmeldingen intake: dit zijn twee dagen en hiermee en hier ga je aan de slag In de fase van beschermingsbewind. Wat je moet doen om inzicht te krijgen In de financiële posities van je cliënt. Ook leer je hoe je het verzoek bij de rechtbank in kunt dienen en wat je zoal moet doen wanneer je beschermingsbewindvoerder bent.
  • Fase van bewind uitvoering en beëindiging: Wanneer je bent benoemd als beschermingsbewindvoerder ga je twee dagen aan de slag bij de werkzaamheden die ook bij het beschermingsbewind horen. Wat moet je doen als het beschermingsbewind eindigt, ook werk je de casussen van de eerste dag verder uit.
  • Schulden: Dit duurt een dag, je gaat aan de slag met de schulden in dossier, wat mag jij doen en wat moet jij doen. Maar ook wat moet de cliënt doen. Ook hier worden de casussen van dag één en van twee weer verder uitgewerkt.
  • Gedrag en professioneel betrokkenheid: deze laatste twee dagen staan In het teken van simulaties. Je moet gesprekken met cliënten voeren maar ook met hulpverleners en familie.  Ook ga je leren hoe je moet onderhandelen met schuldeisers.


Back to top button