20.2 C
Delfzijl
16 juni 2021 10:33

Investering in machinepark zorgt voor nieuwe banen en meer omzet bij Hovécon

spot_img

Farmsum – Hovécon in Farmsum gaat investeren in een 3-tal machines, waardoor een nieuwe, duurzame en ergonomisch verantwoorde productie-omgeving ontstaat. De aanschaf zorgt voor een onderscheidende positie van het bedrijf op de markt en levert op termijn vier nieuwe medewerkers op (MBO). De provincie Groningen draagt € 50.000 bij aan deze investering.

Hovécon is gevestigd in Farmsum en is gespecialiseerd in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Onlangs is het bedrijf gecertificeerd in NEN 1090 klasse 1 en 2. Door deze certificering geniet Hovécon een voorkeurspositie bij de klanten, die veelal 24 uur per dag produceren. Bij Hovécon werken op dit moment 11 medewerkers.

Efficiënt èn minder belastend voor het milieu
Om 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan de klanteisen te kunnen voldoen, moet zowel het personeel als het machinepark van Hovécon op een hoog niveau functioneren. Met het personeel heeft Hovécon inmiddels de nodige stappen gezet: door continue opleiding zijn de medewerkers breed inzetbaar. De aanstaande investering in de verschillende machines maakt het plaatje compleet. Directeur/eigenaar Homme van der Veen heeft hoge verwachtingen: “Met deze investering kunnen wij sneller en een breder assortiment aan diensten en producten aanbieden, zonder daarbij nog afhankelijk te zijn van toeleveranciers.”
De machines zorgen voor een efficiënte productie-omgeving en voor minder belasting van de medewerkers en van het milieu.

Groningen@Work
Groningen@Work is het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. De bijdrage die Hovécon B.V. krijgt, is afkomstig uit de subsidieregeling Programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten