Internationale Hoge band-graden behaald bij Tai-Jutsu San Shou Roodeschool

Roodeschool – Onder internationale belangstelling hebben jeugd en volwassen leden van Tai-Jutsu Vereniging in Roodeschool en drie kandidaten van Dojo Asahi uit Solingen (Duitsland) zaterdag hun examen afgelegd.

Uit Solingen was een delegatie gekomen om de examens af te nemen. Uit Duitsland waren Charls Müller (gespecialiseerd in Shaolin Kempo Kungfu) en Reiner (gespecialiseerd in Hapki-Do) uit Nederland waren Kancho C. Dekker (10e Dan), en van dojo San Shou Roodeschool sensei Berry en Wanda Haan en Jan Keizer Tai-Jutsu.

In de ochtend deden maar liefst 20 jeugdleden van de Tai-Jutsu vereniging San Shou uit Roodeschool examen onder toeziend oog van de trainers, examinatoren van de dojo San Shou Roodeschool en Asahi uit Duitsland. Ze lieten hierbij al hun geleerde technieken zien. De afgelopen maand kon er maar liefst 3 keer in de week getraind worden bij Tai-Jutsu San Shou Roodeschool. Door een groot aantal vrijwilligers kon er weer een groots examen worden georganiseerd en de enorme opkomst van ouders, familie en vrienden die het examen volgden. Alle jeugdleden slaagden voor hun behaalde graad.

De 14 volwassenenkandidaten mochten hierna hun technieken laten zien. Twee jeugdleden stroomden door naar de volwassenegroep en gingen voor de 3e kyu en vier leden van San Shou Roodeschool voor hun bruine band. Van dojo Asahi gingen twee leden voor een zwarte band (1e dan) en 1 voor een eerste kyu, er werd op hoog niveau examen gedaan.

Tai Jutsu is een mix van de meest effectieve technieken uit het staande gevecht, overname- en bevrijdingsgevecht en het gevecht op de grond. Zo waren er dit examen ook bevrijdingen te zien van diverse wapens zoals messen, stokken (Bo en Jo Jutsu), kettingen en revolvers en andere traditionele Japanse wapens.

Van dojo Solingen zijn twee kandidaten geslaagd voor hun zwarte band (1e Dan), Dojo San Shou Roodeschool heeft er een 2e Dan drager bij en dat is Chris van Dijken en maar liefst 4 leden met een bruine band bij! 

Vrijdagavond gaf Charls Müller, die over de gehele wereld diverse prijzen heeft gewonnen met zijn kata’s en demonstraties, een gastles aan de jeugd en volwassen leden van dojo San Shou Roodeschool. Dojo San Shou kreeg nog een demonstratie van deze sierlijke vechtsport te zien.

Back to top button