maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Instructie brandweerlieden Delfzijl op nieuw watertransportsysteem

spot_img

Farmsum – De brandweermannen en -vrouwen van het korps in Delfzijl kregen zaterdag instructie op het nieuwe watertransportsysteem (WTS) systeem. Op het Oosterhorn werd 3 kilometer brandslang uitgerold om vervolgens met het schuimblusvoertuig de wateropbrengst van het WTS-Systeem te testen. Vervolgens werd er met de ingebouwde slangen oprol unit de slangen weer opgeborgen in de container. Een tijdrovende klus, met ongeveer 1 kilometer slang per uur waren de brandweerlieden nog wel even bezig met het opruimen. De komende weken wordt er nog een aantal keer in wisselende samenstelling geoefend met het nieuwe materieel.

Het oude watertransport materiaal binnen de Veiligheidsregio Groningen is inmiddels bijna 30 jaar oud. Als gevolg hiervan liepen de kosten voor onderhoud en reparaties op. Het WTS-systeem bestaat uit een aanhanger met dompelpompunit en een slangenbak. Het nieuwe systeem vervangt de huidige combinatie haakarmbak (dompelpomp + slangenbak) zoals deze in Delfzijl in gebruik is. De nieuwe dompelpompen hebben een hogere capaciteit, bieden meer flexibiliteit en zijn gemakkelijker te hanteren en te bedienen. De dompelpompen zijn o.a. voorzien van een lier en een lichtmast.

De slangenbak is uitgevoerd als een containerbak op een bestaand haakarmvoertuig en beschikt over 3000 meter slang. De oude combinatie haakarmbak beschikt over 1000 meter slang. De diameter van de transportslangen is vergroot van 150 mm (6 duims) naar 200mm (8 duims). Het WTS-systeem biedt een debiet van 8.000 l/min bij een slanglengte van 1500 meter of 4.000 l/min bij een slanglengte van 3000 meter.

Brandweercollega┬┤s gezocht!
Klaarstaan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. Ze mogen 24/7 een beroep op jou doen en de andere collega’s in de ploeg. Om deze hulp in de toekomst te kunnen blijven bieden, is brandweer Delfzijl op zoek naar versterking.

Interesse of wil je je aanmelden?
Heb je na het lezen van deze informatie interesse om brandweervrijwilliger te worden? Of wil je eerst meer informatie hebben? Klik dan hier.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten