20.7 C
Delfzijl
27 juli 2021 13:31

Hoe beveilig je je auto optimaal?

spot_img

Nederland – Auto’s blijven helaas een geliefd doelwit voor inbrekers. Zowel voor de auto zelf, als voor de onderdelen of kostbaarheden die je in de auto hebt. Los van de schade geeft een autoinbraak veel gedoe. Dat wil je dus graag voorkomen, maar hoe?

Ben je wel goed verzekerd?
De eerste check is je autoverzekering. Zo weet je wat wat er eigenlijk verzekerd is bij een inbraak. Is je auto wa verzekerd? Dan krijg je niets vergoed. Zo’n verzekering dekt namelijk alleen schade die jij aan anderen toebrengt. Bij wa plus of een allrisk autoverzekering wordt vaak wel de schade bij een inbraak vergoed.

Maak van je auto geen doelwit
Naast je auto verzekeren is ook de manier waarop je je auto achterlaat belangrijk bij het beperken van schade. Je wilt er namelijk niet zoor zorgen dat je auto al te aantrekkelijk is voor inbrekers. Let er bijvoorbeeld op dat je geen waardevolle spullen in het zicht laat liggen. Doe je dat wel, dan is de verleiding erg groot als er iemand met kwade bedoelingen langsloopt.

Laat je je auto ‘s nachts ergens achter? Kies dan een goed verlichte plek uit. Het liefst in de buurt van andere auto’s en in een bewoonde, drukke omgeving. Laat je je auto achter op een donker industrieterrein, dan maak je het inbrekers wel erg makkelijk. Die kunnen dan ongezien en ongestoord hun slag slaan.

Schakel apparatuur uit
Moderne auto-apparatuur heeft als voordeel dat je er via bluetooth allerlei apparaten mee kunt verbinden. Handig voor jou, maak ook voor inbrekers. Je wilt voorkomen dat zij toegang tot je boordcomputer krijgen en zo bijvoorbeeld de auto kunnen openen. Schakel dus waar mogelijk alle apparatuur helemaal uit als je de auto verlaat.

Een nieuwe truc van autodieven is om auto’s met een keyless startsysteem te stelen met een signaalversterker. Dat kan gewoon als je auto thuis staat. Ze weten dan namelijk het signaal van je autosleutel in huis op te pikken en met een signaalversterker door te sturen naar de auto. Dit voorkom je heel eenvoudig door je autosleutel thuis altijd in een aluminium blik te bewaren.

Tot slot nog een oude tip die nog altijd werkt: maak je dashboardkastje helemaal leeg en zet deze open als je de auto achterlaat. Dieven zien dan direct dat deze leeg is en weten dat er niets te halen valt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten