fbpx
5.5 C
Delfzijl
woensdag 13 november 2019
Home Agenda tips Instatour langs Groninger Kerken

Instatour langs Groninger Kerken

Zeerijp – Een bustocht langs de allermooiste, fotogeniekste plekken van Groningen. Dat is het idee achter de nieuwe ‘Instatours’ van Marketing Groningen en de regionale toeristische organisaties. Een instatour is een fotocursus, ontdekkingstocht, bustour, wandeling, lunch en meer in een. Op 5 juli trekken geïnteresseerden onder begeleiding van een fotograaf met een bus van het Busmuseum de provincie Groningen in. Zij worden meegenomen naar bijzondere, fotogenieke plekjes rond een thema. Onderweg leert de fotograaf hen allerlei tips en tricks om zo mooi mogelijk te fotograferen met camera of smartphone. Deze tips kunnen direct in de praktijk toegepast worden. De mooiste resultaten worden natuurlijk op Instagram geplaatst.

Indrukwekkende kerken
Op 5 juli gaan twee bussen de provincie in en kan er gekozen worden uit twee thema’s. De eerste, ‘Eeuwenoude kerken’, voert langs het prachtige Zeerijp, Krewerd, Eenum, Marsum en Noordbroek. De kerken die hier staan zijn indrukwekkend, zowel van buiten als vanbinnen. Stichting Oude Groninger Kerken werkt mee aan deze tour. Alle kerken die bezocht gaan worden vallen binnen de 50 Groninger kerken die sinds kort dagelijks geopend zijn. Fotografe Stella Dekker is de huisfotografe van Marketing Groningen en gaat mee om tips te geven voor een goede, verrassende foto.

Roegwold en wierden
De tweede tour heeft als thema ‘Oneindige vergezichten’ en gaat via natuurgebied ’t Roegwold naar de polder Breebaart. Daarna kunnen er nog mooie wierdendorpen en kerken worden gefotografeerd. Fotograaf Wilco van der Laan gaat mee als begeleider en heeft er al erg veel zin in. ,,Volgens mij gaan dit prachtige tours worden. Het zijn stuk voor stuk mooie en bijzondere plekken waar je als hobby fotograaf je hart kunt ophalen.” Met deze twee ‘Instatours’ voegt Marketing Groningen iets nieuws toe aan de mogelijkheden om Groningen van dichtbij te beleven. In het najaar volgt er nog een tour. Opgeven kan via www.marketinggroningen.nl/inschrijven-instatour.

Advertenties
Advertenties