fbpx
2 C
Delfzijl
27 januari 2021 07:42

Bewoners vliesgevelwoningen Opwierde-Zuid kiezen Van Wijnen als aannemer

Appingedam – Aannemer Van Wijnen is door eigenaren van 163 vliesgevelwoningen in Opwierde-Zuid in Appingedam gekozen om hun nieuwe aardbevingsbestendige woningen te bouwen. Dinsdag 2 juli werd de stembus geopend door notaris Huitsing uit Middelstum, onder toeziend oog van een aantal bewoners, waarna de stemmen officieel werden geteld.

De keuze voor Van Wijnen is het resultaat van een beoordeling door de eigenaren van 163 vliesgevelwoningen en de betrokken partijen. Zij hebben de deelnemende aannemers gewaardeerd op bewonersparticipatie, beeld en kwaliteit en technische aspecten. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Appingedam: “Van Wijnen is een gerenommeerde aannemer. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij samen met de bewoners een mooi resultaat zullen behalen.”

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en Centrum Veilig Wonen (CVW) gaan nu in gesprek met de gekozen aannemer om tot de ondertekening van een contract te komen. Naar verwachting wordt dit contract binnen een paar weken getekend. Daarna gaat Van Wijnen aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe woningen.

Beoordeling
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni presenteerden twee aannemers in het ASWA-gebouw in Appingedam hun schetsontwerpen en plannen van aanpak. Eigenaren hebben daarna hun keuze kenbaar gemaakt door een stemformulier in te leveren in een gesloten stembus in het ASWA-gebouw in Appingedam. Naast de eigenaren heeft ook een beoordelingscommissie van gemeente Appingedam, NCG en CVW de aannemers beoordeeld. Zij zijn verantwoordelijk voor het toetsen van de plannen aan geldende wet- en regelgeving en het gemeentelijke beeldkwaliteitsplan en kijken ook naar de beschikbare capaciteit en kredietwaardigheid van de aannemer.

Volg ons op

10,819FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten